gör det själv möbler efterbehandling

gör det själv möbler efterbehandling

Inte så länge sedan var efterbehandling eller rekonditionering en möbel en tuff och tidskrävande jobb som många gör-det-självare undvikas . Slutbehandlingen av rent trä var inte så dålig, men strippa för att ta bort gammal färg , bets eller lack var inte värt tiden eller faran från rök . Nu , med nya produkter och alternativ kan träarbetare lättare band säkert och avsluta en bit av gamla eller nya möbler

Ta bort gammal finish.

Bestäm finishen på möblerna . En lack kommer att mjukna inom 5 minuter om gnids in med en trasa fuktad med lacknafta . Gör samma sak för shellack men använd denaturerad alkohol . Om lösningsmedel inte mjuka upp finish , är det sannolikt en lack . Om du kan skapa en liten rundning på upploppet med en nagel eller tandpetare , det är en lackad yta .

Om verket ser naturligt , kan det ha varit färdig med kokt linolja eller vax . Använd terpentin och stålull för att ta bort linolja . Gnugga inte för hårt , eftersom detta kommer att polera trä . Vax tränger djupt in i säden och kan vara omöjligt att ta bort .

Ett annat alternativ till att avlägsna de flesta ytor , inklusive färg , är att använda en vattenbaserad färg remover . Dessa tar längre tid att arbeta än konventionella removers , men de skadliga kemikalier och rök har tagits bort .

Sandning

Reparera eventuella hack eller urgröpningar med trä spackel och slipas . Använd en kombination av hand slipning och slipning med elektriska verktyg. Verktyg för olika slipning och ytbehandling inkluderar slumpmässiga omloppsbana Sanders , bandputsmaskiner eller små sandning tillbehör för borrmaskiner . Handslipning finns i olika storlek lakan och kuddar .

slipmedel på sandpapper kallas korn . Grits allt från olika grader av fina till grova . De är klassade med siffror , med lägre siffror tyder på en grövre grus . Extra grova är 30-40 , är grovt 50-60 , är medium 80-100 , böter 120-150 , mycket fin är 160-240 , är extra fin 280-320 , superfina är 260-400 och ultra-böter på minst 400 .

slipning tar mindre tid än handslipning men ibland kräver extra skicklighet . Inte sand för länge på samma ställe ( detta kommer att skapa fördjupningar i ytan ) eller venture för djupt ( detta kommer att skapa mätare eller dungar ) .

Lägg till Slutför

möbler obehandlat trä som antingen har byggts eller tagits bort kan avslutas med en mängd olika ytbehandlingar efter att det slipas slät . För en klar, naturlig yta , är polyuretan populär och tillämpas på bart trä . Vissa märken finns i en vattenbaserad formula . Vissa träarbetare föredrar fortfarande en kemisk lack eller shellack finish . Om lite mer färg önskas , färga veden först och sedan tillämpa i mål. Ett annat alternativ är att använda flera lager av färg . Vissa träarbetare föredrar att använda en platt färg som sedan täcks med ett polyuretan finish .


Relaterade artiklar


hur man bygger en gård bord
definition av en credenza
hur man kan inreda plattform bäddar
Så lägger möbler på orientalisk matta
hur man bygger sängar futon våningssäng
hur man köper en vilstol
hur man köper säng baldakiner
hur man använder anilinfärg fläcken
hur man ansöker en epoxi ovansida för att ett bord eller bar topp
Hur man väljer ett soffbord när du inreder