historia våningssängar

historia våningssängar

När du har fler människor än sovrum , måste du vara kreativ med sova lösningar . Sängar finns i en mängd olika val : standard sängar , loftsängar , vattensängar , vadderat täcke , Murphy bäddar . Men den som kan vara den bästa lösningen för att trångboddhet är våningssäng . Du behöver bara besluta om storlek och design som passar din situation

Definition av en våningssäng

Med våningssäng hänvisar till en uppsättning med två bäddar placerade ovanför varandra på en trä -eller metallram . Fyra hörnstolpar stödja den övre sängen . Ett skyddsräcke ingår i den övre sängstomme , tillsammans med en robust stege för åtkomst . Varje säng inom enheten är även kallad en våningssäng , dvs övre bädden eller överslafen och nedre bädden eller nedre bädd . ( Generellt övre bädden är en eftertraktad av barn . )

Typer

Våningssängar kan vara av samma storlek sängar staplade ovanpå varandra . En populär typ enkelsäng över enkelsäng . Men olika konfigurationer kan utnyttjas för att tillgodose olika behov . En twin storlek kan vara över full storlek , eller ens en full storlek över en full storlek . Valet avgörs av det belopp som behövs för hyttplatser och hur mycket golvyta kan sparas med hjälp av våningssäng .

Historia

forntida Egypten tros vara där begreppet en säng som en faktisk del av möbler började . Innan dess sov folk på golvet i make- shift högar av vad som fanns tillgängligt : pälsar, växtmaterial, eller andra saker . Sängen som vi känner den idag utvecklades därifrån . Först var ramar komplicerade strukturer och bara de rika kunde köpa dem. Rep som var de ursprungliga sängbottnen måste skärpas ofta . En lina sägs ha myntat uttrycket , " God natt , Sov gott "

US Patent 6223363 för " våningssäng församling " har följande lydelse: .
Sammanfattning :
En våningssäng församling för att tillhandahålla en plats för människor att sova . Den våningssäng församling omfattar en mångfald av allmänhet vertikalt utvidga långsträckta kolumner som är placerade från varandra och orienterade i en allmänt rektangulär konfiguration . Varje kolumn har övre och nedre ände och en öppen perifer sidovägg sträcker sig mellan ändarna . De perifera sidovägg varje kolumn definierar en bar genom kolonnen . Ett par fördelade isär övre och nedre kojer sträcka sig mellan kolumnerna .

Användning av våningssäng

Tillåta två eller flera personer att sova i samma golvyta gör våningssäng det perfekta valet i många situationer. Våningssängar finns i sovsalar , vandrarhem , baser armén , barnrum , på fartyg och i fängelseceller . Alla platser finns det en begränsad mängd utrymme som skall användas som sovrum , en våningssäng är en bra lösning .

våningssäng Säkerhet

För maximal säkerhet vid användning av våningssängar , vidta vissa försiktighetsåtgärder. Skyddsräcken bör användas på de övre britsen. Endast de som är 6 år eller äldre bör tillåtas att använda överslafen . Stegen bör vara robust och sitter fast i ramen . Barn bör inte tillåtas att använda den övre våningssäng som en lekplats . Garantera att regelverket och resårbottnar på både övre och undre britsar är säkra. Kontrollera regelbundet lösa delar . Använda sig av en nattlampa för att göra stegen mer synlig i mörkret .


The American Society for Testing Materials ( ASTM F142792 ) anges följande frivillig standard som kräver bland annat Att alla utrymmen mellan skyddsräcket och sängram och alla utrymmen i huvudet och fotstöd på överslafen vara mindre än 3 1 /2 inches . Standarden kräver också att våningssängar har skyddsräcken på båda sidor av den övre våningssäng .


Relaterade artiklar


hur du tar bort klister fläckar från möbler i 3 steg
hur man gör en överdrag för en soffa
hur torget en låda
hur man gör en monter
hur man gör en madrass fastare
hur man bygger en 2 - gånger-4- bord
bygga en enkel barn skrivbord
hur man köper en pall
hur man gör en inbyggd säng
hur du väljer grön möbler