hur man bygger en Shoji

hur man bygger en Shoji

Trä -och paneler papper fördes till Japan från Kina så tidigt som den 8: e talet . Den japanska anpassad form till separata rum och skapa väggar i byggnader på semi-tropiska öar . De gjorde också skärmar , lampor och andra artefakter med rispapper och bambu . Konsthantverkare kan använda bambu pinnar och lakan eller duschdraperier för att göra sina versioner av dessa graciösa artefakter , men sant Shoji kräver traditionella leveranser av snickeri skicklighet och stort tålamod

Du behöver : .
För varje 60 -för-18-tums panel : Trä : Bambu , Bok , körsbär, lönn , gran eller Cedar , fyra 2-av -2-av -60-inchFour 2-av -2-av -20-inchTwo eller mer 1- genom -1-genom-58-inchSix eller mer 1- genom -1-av -16-inchOne en fjärdedel tum dymling rodOne 60-av -18-tums ark Warlon , Warlon Acrilyc , Vit Unryu , Amber Kinwashi eller andra papper , akryl eller glasfiber Shoji foder .
SawRouterWood glueDrill med kvart- tums bitScreen gångjärn och träskruv-. två för varje anslutning mellan paneler


1
Gör spår och tappar skarvar i hörnen för att bygga din ram . Fräsa ut en en- tums djup plats ( instickslås ) på 60-tums upprätt delar av ramar , och rista bort tappar på ändarna av de 18-tums topp och botten bitar . Dessa bitar ska ligga din ram --- kontrollera torg med en vinkelhake innan du fortsätter. Gör sedan en matchande ram för den andra sidan av panelen .
2 .
Montera Lod med om 1- av -1-tums stolpar och cross-bitar ut och märkning med en penna där de kommer att korsa . Gör halv tum djup och 1-tum breda " knä " styckningsdelar vid korsningar så att Lod kommer att passa ihop platt . Upprepa för den andra uppsättningen Lod , med samma layout som den första uppsättningen --- om layouten inte är symmetriska , se till att göra din andra uppsättning Lod en " spegelbild " av den första så att de kommer att matcha när dessa tas back-to-back .
3 .
Fräsa ut 1- tums kopplas ihop platser på kanterna av varje bildruta medlem där du kommer in ändarna av " Lod " eller inuti remsor av trä som kommer att separera " rutor " på din Shoji panelen . Montera ihop Lod i passar ihop skårorna på ramar . Upprätt Lod skall ha sin knä nedskärningar som visar på den sida som ska tapetseras så att från fronten de verkar vara ett stycke och korset bitar verkar vara skära .
4 .
Rengör kanterna där snickeri nedskärningar har gjorts med fint sandpapper. Montera varje sida av panelen innan du börjar limma att se till att varje passar ihop och de speglar varandra exakt . Denna del av processen är mycket viktig . När bitarna har passar, bifoga lederna Mullsjö varv med en klick trälim , sedan limma spår och tappar skarvar på toppen, den ena sidan och botten. Lägg en klick lim i varje laxspår och ställ Mullsjö församling i. Då sandskädda lim i sammanfaller den återstående sidan och in i instickslås öppningarna längst upp och längst ned . Skjut den i ramen under Lod-och slip spår och tappar leder tillsammans på topp och botten . Kläm fast ram och ställa böckerna på stolpen korset knä leder och låt den torka helt . Upprepa med ram för den motsatta sidan .
5 .
Trimma rispapper om det behövs för att exakt passa på baksidan av en av ramarna . Sätt en extra sträng trälim längs den "in- sidan "av varje bildruta där det kommer att hålla papperet . Var noga med att undvika att få lim nära de inre kanterna där det kan droppa . Platta limmet ut med fingrarna och ta bort eventuellt överskott. Lägg papperet över hela baksidan av en ram och täck den med den andra . Borra ett hål i varje hörn genom spår och tappar och säkra med en bit dymlingar . Kläm hörnen och låt panelen torka innan trimning och slipa dymlingar .

tips och varningar


 • Montera panelen plant och inte stå ut med det upprätt tills limmet torkar . Bets eller lack delar innan montering paneler-sätta en liten bit tejp i varje gemensamt för att hålla beläggningar bort trä som ska limmas . Lägg till alla dekoration till papper innan inramning . Även traditionella japanska paneler inte har dekoration , gör kinesisk tradition tuschteckningar av träd eller fåglar . Majoriteten av detaljer ska vara mot botten av skärmen-öga för någon som skulle sitta på golvet nära det .
 • Använd inte för mycket lim . Det kommer att skrynkla papperet eller , ännu värre , droppa på det .


 • Relaterade artiklar


  hur man köper en säker och tillförlitlig glas möbler
  hur man sätter tillbaka splint stolar
  hur man hittar nästan allt gratis
  hur man ger gamla möbler ett ansiktslyft / makeover
  hur man köper grön möbler som är billiga och miljövänliga
  hur man refinish ett bord av trä
  hur man gör en säng ser ut som en tabell
  hur man rengör microfiber soffa täcker
  hur man bygger en planka stol
  hur man gör en ny korg kuddfodral