hur man kan anpassa en moraklocka

hur man kan anpassa en moraklocka

Golvur är klassiska , funktionella konstformer som har funnits i århundraden . De är också notoriskt svårt att hålla inställd på rätt hastighet . Till skillnad från moderna elektriska klockor , är graden av en moraklocka regleras av svänga av pendeln nedanför den , som kan justeras för att göra den längre eller kortare , vilket påverkar nivån på händerna . Getting it kalibrerad tar bara lite tålamod

Du behöver :
en klocka eller annan fast tidskälla för åtgärd mot farfar klockan.
.


1 .
Bedöm hur snabbt eller långsamt din klocka är igång . Gör detta genom att linda klockan , inställning av tid och börjar pendeln med en mild swing .
2 .
Vänta en hel dag , sedan se hur långt bort det är, och i vilken riktning . Om det är mer än en minut bort , bör pendeln justeras .
3 .
Hitta justermuttern längst ner på pendeln . Detta höjer och sänker pendeln , vilket i sin tur hastigheter eller minskar hastigheten på klockan . Ju kortare pendeln , desto snabbare klockan springa .
4 .
Om din klocka går för långsamt , vrid muttern medsols ett helt varv , för att höja pendeln. Om det körs för fort , vrid den moturs . Vind och nollställa klockan som innan , vänta sedan en hel dag .
5 .
Kontrollera klockan dags igen . Om det fortfarande av, justera muttern längre . Upprepa under dagar tills klockan håller rätt tid .

tips och varningar


 • Klockor varierar i termer av hur mycket svarvning av de förändringar justermuttern tiden . När du justerar det första gången och kontrollera tiden en dag senare, notera hur mycket effekt som det haft (dvs om ett varv på muttern bromsar eller hastigheter den med en minut , eller två , eller mindre ). Använda den informationen för att avgöra hur mycket att vända den andra gången .


 • Relaterade artiklar


  hur man bygger en egen lift stol
  Hur man köper bästa spjälsäng till bästa pris
  hur man rengör en säng madrass
  hur man får rustika stolar matsal
  hur man skär ett minne skum madrass topper
  hur man rengör hårt vatten fläckar från en vaxad bord
  bygga en enkel barn skrivbord
  hur att återförsluta en flätad ben
  hur man gör små bord
  hur man gör en rustik huvudgavel