hur man köper en queen size-säng

hur man köper en queen size-säng

Det råder ingen tvekan om det , en god natts sömn är en förutsättning för en sund livsstil . Studier har konsekvent visat att en ordentlig mängd sömn ökar vårt immunförsvar, våra reflexer och våra sinnen .

Köpa en ny säng är ett underbart sätt att förbättra din sömn . Naturligtvis är komforten subjektiv , vilket innebär att du inte kan lita på Internet sökningar ensam . Det kommer att vara upp till dig att avgöra vad som är för mjuk , vad är för fast och vad som är lagom . Följande är några saker att tänka på när man köper en queen size- säng .

Queen Bed . Storlekar

Även om det verkar som " Queen size- säng "skulle innebära en enda storlek , sanningen är tre olika alternativ passar kriterierna . Den överlägset vanligaste storlek är queen size- säng 60 inches med 80 inches . Om inget annat anges finns det dubbelsäng du inspekterar i dessa dimensioner :

Kalifornien drottning : Kalifornien drottningar lägga till en extra 4 inches i längd , så att hela dimensionerna 60 inches med 84 inches . Taller män och kvinnor för ofta denna säng

olympiska drottning . Olympiska drottningar lägga till en extra 6 inches i bredd , så att hela dimensionerna 66 inches med 80 inches . Dessa sängar är ofta föredras av par som vill ha lite mer utrymme än den typiska drottningen erbjuder , men inte kräver de extra 16 inches som kommer med en king size- madrass . Simmons var den första stora tillverkaren som erbjuder den här storleken.

typer av madrasser

madrasstillverkare har skapat queen size- madrasser av fyra helt olika material , alla med sin egen distinkta fördelar och nackdelar. Vilken av dessa är att föredra är helt i betraktarens ögon . För att se vilket alternativ du föredrar , gå till en närliggande säng butik och prova dem själv

Innerspring madrasser . Innerspring madrasser använder tråd spolar hela madrassen för stöd . Spårvidden spole avgör också hur företag eller mjuk madrassen är . Firm madrasser har det lägsta antalet , en 12,5 mätare , medan en " fjädrande " mjuk säng har det högsta antalet , eller 16,5 mätare .

Högre kvalitet madrasser vanligtvis erbjuder extra funktioner såsom hål spolar , större arbete vänder , och anlöpt spolar . Hål spolarna när varje spole är individuellt förpackad för att minska förändringar som beror på viktöverföring (med andra ord , kommer du inte känna det genom madrassen om någon flyttar sin vikt) . Madrasser med större arbete varv blir både mjukare och mer slitstarka ( de oftast kommer med längre garantier ) . Och har härdat spolar passerat genom rigorösa tester , så att de inte kommer att förvränga eller ändra form med tiden , vilket gör en mer hållbar säng

Skummadrasser . först utvecklades i 1950-talet , skumgummimadrasser har ständigt utvecklats över tiden och har nu blivit sängen marknadens största växande segment . Till skillnad från innerspring madrasser , är skum madrasser skapats från formen överensstämmer material såsom latex eller viskoelastiskt polyuretanskum . Priser och kvalitet kan variera mycket med skumgummimadrasser beroende på vilken typ av material, så det är viktigt att testa i madrassen ( eller något liknande) innan du gör ditt köp .

Luftmadrasser : Medan budgeten luftmadrasser är perfekt för camping , tillverkare också har skapat avancerade system som kan konkurrera något våren eller madrass på marknaden . Lyx luftmadrasser kombinera latex , kudde toppar och lufttryck för att skapa sina madrasser . Den största nyttan för en luftmadrass är dess förmåga att anpassa sin fasthet när som helst .

vattensängar : vattensängar är madrasser som är fyllda med vatten . När vattensängar först populärt på 1960-talet ( tack vare uppfinningen av vinyl) , hade de ofta en kammare fylld med vatten. Ägarna kunde känna vågor av vatten i hela madrassen när de flyttade sin vikt . Sedan dess har tillverkarna skapat nya system, såsom sammanlänkade vatten kammare och varvat kammare luft , för att stabilisera vågorna .

Termostater är en av fördelarna för en vattensäng . Ägare kan ställa sina sängar till varmare temperaturer på vintern , och svalare på sommaren . Ofta hänvisas till nackdelarna hör att blotta tyngd av sängen , de högre elkostnader i samband med termostat och en och annan läcker madrassen .

sängtillbehör

Även om det är madrassen som kommer att definiera din säng , sådant som din box våren , sängram och en bäddmadrass kräver också viss hänsyn .

Box fjädrar är de vanligaste förutom en madrass , och de flesta nya madrasser (men inte alla ) innehåller låda fjädrar gratis . Uppfanns i slutet av 19th century , distribuerar en ruta våren jämnt madrassen över ett plan och ger madrassen en övergripande mjukare känsla än golvet . Att arbeta i kongruens med en sängram , kan en ruta våren vara ganska bra för den totala komforten i en madrass.

Ett populärt alternativ till boxen våren och sängstomme är en slat säng . Ofta används i europeiska möbler , har en spjäla sängen en sänggavel , en fotstegskontakt och träribbor som löper horisontellt över dess yta . Madrassen vilar direkt över spjälorna . Slat sängar ger större förvaringsutrymme under sängen , och tillsammans med en hög kvalitet madrass , sägs vara mer stödjande än standard box-spring/bed-frame installationen .

vattensängar ofta kräver egna ramar på grund av sin tunga vikt . Även kallad stöttålig vattensängar , dessa ramar innesluta madrassen på alla sidor i trä . De omfattar ofta sänggavlar , fotbräden och förvaringslådor längs botten .

bäddmadrasser , dock ofta förbises , kan göra en hel del mot att bevara din madrass kvalitet . Alla nya sängar kommer med en garanti , allt allt från två år till 10 år . En bäddmadrass kan skydda din säng från fläckar ( se den förblir under garanti så länge som möjligt) . Dessutom kan bäddmadrasser komma med kudde toppar , erbjuder extra kudde , och skydda från damm , kvalster och allergener . Naturligtvis bäddmadrasser lägga till ett motsvarande belopp till det totala priset , så det är bäst att faktor för om du vill ha en i förväg .

hitta bästa priset

När du har minskat ner dina val och vet vad du vill Att hitta det bästa priset är lätt . Först gör en sökning på Internet av alla madrassen butiker i ditt område . Du kan spara tid genom att ringa butikerna i förväg och se om de har den typ av säng du föredrar . Pris matchning är vanligt att sängen butiker, så om du hittar ett bra pris på nätet , skriva ut det och föra det direkt till butiken .

De bästa erbjudandena med nya sängar kommer från äldre och utgångna modeller . Madrass tillverkare , precis som bilföretag , kommer ut med nya modeller varje år , och madrass butiker alltid sänka priserna på äldre modeller för att tömma sina lager . Ta reda på hur länge sängen har i sina register .

Leverans /Frakt Alternativ

Queen size- sängar kan vara svårt att flytta , och om du inte har en SUV , du sannolikt behöva få den levererad . Några madrass butiker är leverans gratis , medan andra räknar det som en premiumtjänst . Det är bäst att fråga om detta under förhandlingarna om priset . När allt får det lägsta priset sängen hamna kostar mer i slutändan om det inte innehåller leverans eller en låda våren .


Relaterade artiklar


vad är en california king size säng ?
hur man rengör lönn möbler
hur man får rustika stolar matsal
hur man handlar BBQs
hur du tar bort buckla från trämöbler
hur man gör en säng hörn loft
hur man bygger ett överlappande fristående disk hylla
bort rostfläckar från metall stolar
hur man får bläck från en lädersoffa
hur man gör uteplats kuddar möbler stol