hur man reface en tabell

hur man reface en tabell

Ibland gammal , behöver väl gjort möbler ett ansiktslyft . Byta ut ovanpå en gammal skrivbordet kan vara ett snabbt och billigt sommarprojekt . De flesta vem som helst kommer att kunna lösa ett problem som på bilden du ser här . ! Läs vidare för enkel process

Du behöver : .
bord eller skrivbord som behöver en ny topp
Piece of 1 /8 " Luan stor nog att täcka ditt skrivbord eller bord .
Trälim.
Flera starka klämmor .
Nog 2x4s att gå runt i ytterkanten av tabellen .
Flera tunga föremål .
Damp dukar .
Sandpapper .


1 .
Ta bort den gamla toppen från skrivbordet . Om det ser något liknande bilden ovan , bör det vara lätt . För poster mer envist höll på plats , kan du behöva en mejsel eller spett .
2 .
Förbered ytan för limning . Ta bort eventuella spikar eller häftklamrar. Mejsel bort eventuella återstående yta bitar . Du kan behöva sand lite här och där . Eftertorka med en fuktig trasa för att se till att inga bitar som ligger runt .
3 .
Klipp din 1 /8 " Luan till storleken på skrivbordet . Var inte rädd för att klippa ett par gånger om du måste . Det är bättre att behöva mer avskuren än att skära för mycket !
4 .
Squeeze snickare lim frikostigt runt i ytterkanten av bord eller skrivbord i en kontinuerlig sträng . Lägg till fler lim till inredningen . Detta kommer att vara det enda som håller den nya toppen på plats , så var inte blyg . Du kan torka bort överflödigt lim med en fuktig trasa .
5 .
Placera Luan ovanpå skrivbordet . Center perfekt .
6 .
tunga föremål runt insidan av skrivbordet .
7 .
Placera 2x4s i ytterkanten av tabellen .
8 .
Klamma 2x4s till bordet ordentligt . Se till att alla hörn och inomhus sitter ordentligt . Det är inte möjligt att använda alltför många klämmor , men det är möjligt att lämna områden för lös . Detta gör att Luan att lossna bordet ! Använd extra vikter om du behöver . Limma kommer sippra ut kanterna när du gör detta . Var noga med att torka upp eventuellt överskott med en fuktig trasa .
9 .
Följ instruktionerna på limmet för torktider . När limmet har torkat kan du ta bort alla vikter och klämmor . Slipa kanterna ner för att säkerställa det inte finns någon limrester eller splitter .
10 .
Du har nu möjlighet att måla eller fläckar på nya skrivbordet !

Tips och varningar


 • Ha en hjälpare för att säkerställa Luan inte skift medan du fastspänning .
 • Se till Luan är i full kontakt med tabellen vid torkning fas .


 • Relaterade artiklar


  hur du köper vattensäng ark
  hur man gör en nallebjörn gungstol
  hur är madrasser gjort?
  hur man gör lätt polera bivax möbler
  hur man bygger trä bokhyllor
  hur man köper en ortopedisk madrass
  hur färg färga billiga ofärdiga möbler
  hur man rengör läder möbler
  det bästa sättet att rengöra speglar
  hur man målar skåp hårdvara , borttagning metod