hur man rengör soffor

hur man rengör soffor

Möbler priser kan bryta budgetar . Så städa upp mamma och pappa är försiktigt använt soffa , renovering en soffa från en secondhand butik eller sanering ett pris som antogs vid en sen natt skräp dag RAID är fantastiska alternativ . Om du vill veta exakt hur mycket arbete man ska lägga fram för att rengöra en soffa , figur du kommer att spendera 25 procent av din tid att räkna ut fiberinnehållet , 25 procent välja rätt rengöringsmedel och den slutliga 50 procent på ren manual arbetskraft . Du tar hand om den sista halva . . Här är hjälp med resten

Du behöver :
Couch Tyg Innehållet InformationVacuum med HEPA FilterSpot borttagning Produkt möbelrengöring AgentsUpholstery Shampoo MachineAssorted Rags och BrushesScotchgard u2122 eller annan klädsel Protector ( valfritt) Sandpapper (valfritt ) bets ( tillval) .


1 .
Ta bort alla kuddar från soffan och använda en tung dammsugare med HEPA-filter för att dammsuga ytor. Flytta trollspö i spåren av soffan , ersätta en fogmunstycke att gräva i trånga utrymmen och hörn . Vakuum kuddar separat .
2 .
Sök efter taggar för information om soffan : s tyget innehåll om du inte har en vård guide . Leta efter "S "och "W " som anger ett tyg kan rengöras med en vatten -eller lösliga rengöringsmedel. Om du inte ser något och misstänker att soffan täcker är gjord av bomull , rayon eller silke , välj en renare för att materialet eller experimentera med mild agenter som Oxiclean u00AE eller Charlie 's Soap allrengöringsmedel . Testa en obskyr del av soffan innan du börjar rengöring för att vara säkra.
3 .
Använd en fläckborttagningsprodukt formulerade till stoppning material och plats rena fläckar på soffan innan du börjar allmän rengöring . Prova först fläckborttagningsmedel på fläckar i en dunkel område som under kuddarna .
4 .
För vattenlösliga klädsel , hyra eller köpa en möbelrengöring maskin och schampo . Använd ett kemiskt rengöringsmedel om soffan är täckt av bomull , rayon eller silke , som arbetar produkten i med mjuk stoppning penslar . I båda fallen ta bort jorden som har fångats av rengöringsmedel som ett sista steg i soffan restaurering .
5 .
ROT- trim och andra icke- klädsel soffa tillbehör med mild tvål . Om veden delar är skadade eller ärrad , anser slipning och färgning dem medan du väntar på klädseln torka .
6 .
När soffan är torr och du har slutfört jobbet , tillämpa en spray -on produkt som Scotchgard u2122 till alla ytor i klädseln för att hålla den från att attrahera smuts i framtiden .

tips och varningar


 • Se till att soffan är i ett väl ventilerat område där den kan torka ordentligt eller så kan du uppmuntra mögel att växa i skumgummi ryggen eller sittdynor . Undvik misstag professionell klädsel städare säger oftast sker av amatörer : att använda en mörk trasa-även om det är rent-att upptäcka ren en fläck . Kemikalier i rengöringsmedel kan överföra färgen i riktlinjerna till möbler .
 • Använda tvättmedel för att rengöra en soffa är aldrig en bra idé eftersom dagens produkter är tillverkade med tyg vitmedel som bokstavligt talat kan ändra färg på soffan du försöker rehab . Alternativt , vara försiktig med " citrus " klädsel rengöringsmedel då dessa typer av produkter replikera kemikalier som används av kemtvättar och är för starka för att användas av en icke-professionell .


 • Relaterade artiklar


  hur man skapar en läder-look med vattenbaserade färger och fläckar
  hur du väljer ett fåfänga
  hur du monterar IKEA-möbler med minimal frustration
  hur du väljer bekväma sovrumsmöbler
  hur man kan stoppa hela din futon madrass glider av futon ram
  hur man väljer en madrass topper
  hur man köper en fåtölj
  hur du monterar en king size- säng ram
  hur man bygger en cool 2x4 sidobord
  om att flytta kostnader