hur man väljer soffa tyg

hur man väljer soffa tyg

Oavsett om du köper en ny soffa till hemmet eller reupholstering den du har , att välja rätt tyg kan göra eller bryta dina möbler . Det finns många kvaliteter att tänka på när du köper din nya tyg . Från hållbarhet färg , bestämmer tyg du väljer hur bra din soffa håller upp i ditt hem . Husdjur och barn kan skada ömtåliga textilier och ett tyg med en alltför låg Trådantal slits ut fortare än du vill . Här är några tips och tricks som hjälper dig att hitta det perfekta tyget till någon soffa .
1 .
Tänk som använder soffan och vad den utsätts för . Har du barn som kommer att vara grov på tyget , eller husdjur som kan klo eller en byggnad på soffan ? Gör en lista på egenskaper din soffa tyg måste ha-är det hållbart ? Är det lätt att rengöra ?
2 .
Besluta om ett prisintervall. Detta gör att du kan stanna inuti din budget , och visar hur mycket mer du måste spara i framtiden om du hittar ett tyg som är utanför din prisklass .
3 .
Gör en lista på möjliga färgalternativ till din soffa . Den färg du vill kanske inte finns i tyget du behöver, men med två eller tre val du kan hitta ett tyg du behöver i en färg du gillar . Välj färger som matchar interiören i rummet .
4 .
använda en mörkare färg om du har barn och misstänker att din soffa kommer att samla ett antal spill och gyttja under åren . Fläckar är svårare att se på mörka tyger .
5 .
Välj ett tyg som är lätt att rengöra om du har husdjur eller barn . Microfiber, till exempel, är lätt att rengöra och har en fin känsla. En soffa som används för dekoration och inte används mycket kan använda tyger som sammet som är gjorda för att vara attraktiv men är svårare att rengöra .
6 .
Undvik konsistens om din soffa används ofta . Texturer , såsom upphöjda mönster , slits snabbt och kommer att göra din soffa verkar mycket äldre än den egentligen är .
7 .
Kontrollera Trådantal av olika tyger . Ju högre Trådtäthet , desto mer hållbara tyget . En tråd räkna på 150 är ett bra genomsnitt för tyg . En tråd räkna på 400 är det högsta Trådantal du bör överväga. En 400 Trådtätheten är extremt tålig , och skillnaden i högre tråden räknas är inte tillräckligt stor för att göra en skillnad .
8 .
överväga hur mycket solljus din soffa får . Kontrollera ljusäkthet på valda tyger . Om tyget du älskar bleknar lätt , ordna dina möbler så att soffan kan undvika direkt solljus .

tips och varningar


 • Överväg att köpa en plast soffa för att skydda känsliga tyger från husdjur och barn .


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en sågbock skrivbord
  hur man bygger en soffa
  hur man klä stolar med gamla tröjor
  hur man köper antika rottingmöbler
  hur man gör en inbyggd strykbräda
  hur man gör en bärbar bord
  hur man bygger ett kontor skrivbord
  Vad är en klubb stol ?
  hur man sköter om en lera chiminea
  var man kan hitta byggplaner för en mini - bar