hur refinish väderbitna teak med polyuretan

hur refinish väderbitna teak med polyuretan

Teak är ett slitstarkt trä som ofta är som används i båtar och utemöbler . Det kommer dock att väder över tid , och vård krävs för att behålla sin ursprungliga skönhet . Fordonsreparationslackering en bit av teak med polyuretan är ett bra sätt att se till att träet är resistent mot de delar samtidigt snygg

Du behöver : .
Drop trasa mjuka borstar 400-slippapper Teak oilSoft trasa Polyuretan klarlack .


1 .
Lägg en trasa under din arbetsplats . Kemikalier som polyuretan och teak olja kommer att skada oskyddade ytor som golv och mattor .
2 .
Slipa hela ytan av teak med 400-slippapper tills du når den råa , guldfärgade trä . Sand i fiberriktningen .
3 .
Applicera ett lager av teak olja med en ren pensel på hela ytan av teak . Detta kommer att återställa den varma , gyllene färg på trä . Applicera så många lager som behövs , vilket gör att träet torka mellan lagren , tills träet slutar absorbera det och är helt återfuktad .
4 .
Buffa in teak med en ren trasa för att maximera träets lyster .
5 .
Applicera ett tunt skikt av polyuretan klarlack till teak med en ren pensel . Detta kommer att fungera som tätningsmaterial och skydda ytan på träet .

tips och varningar


 • Teak oljor är antingen linfrö -eller Tung -baserade . Linolja är billigare , men Tungolja är mer vattentät och ett bättre val för utomhus teak bitar .
 • Arbeta i väl ventilerat utrymme vid användning av kemikalier som polyuretan och fläckar . Använd handskar vid arbete med frätande kemikalier .


 • Relaterade artiklar


  hur nivå en extern fläkt
  hur man fixar en hängande skåp
  hur du skyddar antika möbler
  hur reparera läder möbler
  Så lägger möbler på orientalisk matta
  Hur man knyter fjädrar
  hur man gör en sågbock skrivbord
  Hur man använder en vikskärm som sänggavel
  hur man kan väva en stol sits
  hur man köper en mixer