idéer för att täcka upp en ful bordsskiva

idéer för att täcka upp en ful bordsskiva

Kasta inte bort en gammal ful bord om det fortfarande är strukturellt ljud. Det finns många sätt att täcka upp en ful bordsskiva . Välj att helt enkelt placera föremål kreativt ovanpå bordet för att dölja bordet eller välja en lösning som är mer engagerade att förvandla bordet

Duk

En duk kan vara den mest enkla och snabba lösningar för att täcka upp en ful bordsskiva . Hitta en duk som du vill, i en utskrift eller ett fast tyg . Se till att duken har rätt storlek och form för tabellen . Ett runt bord behöver en rund duk och ett bord med raka kanter behöver en liknande form bordsduk . Den minskade längden på duken bör vara ungefär 10 inches . För att bestämma rätt storlek bordsduk , mäta dimensioner i tabellen och lägga till drop multipliceras med två för varje dimension .

Layer två dukar för en annan attraktiv look. Använd en större fast duk under en mindre spets eller blommiga duken.

Decoupage

Decoupage är en attraktiv och mindre formellt sätt att täcka en ful bordsskiva . Rengör bordsskivan försiktigt med tvål och vatten och låt det torka helt . Välj papper för bordsskivan . Nästan alla typer av papper skulle vara lämplig , från blommig korrespondenskort , tidningspapper , enfärgade papper eller omslagspapper . Riv eller skär papper i bitar som alla är ungefär samma storlek ( 5 inches med 7 inches , till exempel) . Lägg i vanligt hantverk lim och vanligt vatten i små skålar . Doppa en pensel i lim och i vattnet och sedan applicera ett tunt lager lim på papperet. Börja limma pappret till mitten av bordet och arbeta dig ut till kanterna .

Jämna till eventuella luftfickor med händerna när du arbetar . Fortsätt tapetsering ut till kanterna på bordet och sedan packa in dem runt och under för en färdig utseende . Kontrollera hela bordsskivan för luftfickor medan limmet fortfarande är våt och mjuk den helt . Låt tabellen torka över natten.

Applicera flera lager av tydliga polyuretan efter att limmet har torkat . Låt varje polyuretan pälsen torka ordentligt innan nästa skikt .

Filt och naglar

beröra ett mindre bord med filttyg . Klistra fast kände att bordet med dekorativa naglar . Välj en filt färg och köpa tillräckligt kände att täcka upp i tabellen . Placera kände på en arbetsyta och duka upp och ner på filten . Trace runt kanten av bordet på filt . Klipp ut kände längs linjen . Vänd sidobord rätt upp och placera kände på toppen av tabellen . Rada upp kändes perfekt . Börja med att fästa kände till bordet med de dekorativa naglar . Pound spikarna i den övre , yttre kanten av bordet genom kände med en hammare . Space naglarna jämnt runt hela ytterkanten .


Relaterade artiklar


hur man gör en soffa överdrag
hur man uppskattar egenskaper teak utemöbler
om klädsel
hur du tar bort klister fläckar från möbler i 3 steg
hur man gör skärmar rumsavdelare
hur man skyddar en lädersoffa
hur man bygger barnens möbler
hur man köper säng baldakiner
hur man gör en inomhus träbänk
hur man bygger en enkelsäng storlek plattform