målning av metall utemöbler tekniker

målning av metall utemöbler tekniker

Gör om din gamla metall utemöbler med ett nytt lager färg . Målning av metall utemöbler är helt enkelt en process för ordentlig rengöring teknik , följt av en tillämpning av primer och sedan avsluta med en eller två lager av färg och polyuretan . Oavsett om du spray , rulle eller pensel på din färg , måla dina utemöbler lyser upp din uteplats

Du behöver :
Sketch padGraph papper

Rengöring

Ta bort . rost , peeling färg eller skräp från din metall utemöbler före målning är nyckeln till en slät och tålig yta . Det bästa sättet att ta bort rost från metall är att gå över de drabbade områdena med en stålborste . Denna teknik är en enkel , men viktig , del av målning dina möbler av metall . Om du lämnar rost på ytan , kommer det att lysa igenom primern och färgen , skapa grov fläckar på ytan av möbler . Efter att ha avlägsnat alla rost och skräp , spraya möblerna med vatten för att ta bort lösa partiklar . Låt metall torka helt och sedan torka av möbler med ättika fuktad trasa för att avlägsna fett och smuts . Primer kommer inte att hålla sig till en våt yta , så se till att låta möblerna torka helt innan du prime .

Grundning

Prime ytan på din utemöbler med en primer speciellt framtagna för exteriör metall applikationer . Om din möbel har intrikata mönster , kanske du föredrar en spruta på primer som ansökan är enklare än med en borste på produkt . Du kan hitta primers och färger för metall på din lokala hem butik . Om du sprutar , tillämpa en mjuk päls med en sida till sida rörelse , med början i toppen och arbeta dig ner möbler . Var noga med att hålla sprayburk flyttar , lämnar det ut på ett ställe för länge kommer att resultera i en färg dropp eller springa. Om du använder en pensel för att tillämpa ditt primer , är den bästa tekniken att doppa penseln i primer , bort det mesta av färgen genom att skrapa av borsten på sidan av burken och sedan borsta på primern med släta även stroke . Ta bort de flesta av primer innan du använder den på möbler förhindrar färgen rinner . Du bör låta primern torka helt enligt tillverkarens anvisningar .

Målning

Måla möbler av metall är mycket lik priming det, men färgen kommer att gå på smidigare och lättare än grundfärgen . Se till att använda en färg som beretts för utomhusbruk metall applikationer . Välj din färg applikator bygger på design av din utemöbler . Återigen är sprutlackering vägen att gå om din möbler har intrikata kurvor , men du kan också gälla färgen med en liten rulle på en plan yta eller en pensel på böjda ben eller rygg stol . För en maska metall bordsskiva , rullande färgen är den enklaste och snabbaste teknik att använda . Roll under bordet först , vänder den och torka upp ytan med en fuktig trasa för att ta bort något av den färg som kom genom maskorna . Låt ytan torka innan du kastar färgen på bordsskivan . Efter färgen torkar , applicera ett till lager om det behövs . När du är färdig målning din möbler av metall , låt den torka helt och tillämpa en exteriör grad polyurethantäckfärg att skydda färgen från fukt och andra utomhusaktiviteter element . Du kan spraya på polyuretan för en snabb och enkel finish .


Relaterade artiklar


hur man bygger en 2x4 trädgård bänk
hur man köper en ottoman
hur man hittar queen size sängar soffa
hur man gör en slip täckning för en soffa
hur man kan måla plast möbler
hur man uppskattar egenskaper teak utemöbler
hur man gör en mosaik bord
hur man kan skydda antika trämöbler
vattensäng installation
hur man målar klädsel