om vatten bäddar

om vatten bäddar

Även vattensängar är inte längre lika populär som de brukade vara , är de fortfarande en idealisk säng för miljontals människor som vill sova på en madrass som är förenligt med deras kropp . Vattensängar haft sin starkaste försäljning under 1970 och 80-talen när de först började vinna popularitet . Under den tiden , folk såg vattensäng som ett nytt och intressant sätt att sova bekvämt

Historia

Den första grundvattenmagasin skapades på 1800-talet av en läkare vid namn Neil Arnott . Läkaren utformade sängen för att hålla sängliggande personer från att få liggsår . Vattensängen skulle användas som en helande stöd , men i dag vattensäng används av friska personer som bara vill ha en flexibel madrass . Ursprungligen var vattensängen kallas hydrostatiska sängen . Trots att vattensängen uppfanns av Neil Arnott , det var patenterad av doktor William Hooper 1883. Han ville skapa en madrass som skulle underlätta liggsår samt varma sina patienter .

Effekterna av vattensängar

Det fina med en vattensäng är att den överensstämmer med den exakta formen av en persons kropp . Detta är en av de största fördelarna med att ha en vattensäng-den jämn tryckfördelning att en person får . Eftersom trycket fördelas lika , kan vattensängen också användas för säkerhetskopiering behandlingar .

Uppvärmd vattensängar har förmågan att förbättra cirkulationen och minska ömhet i musklerna . Det kan också hjälpa till med artrit. Dessa fördelar gör det möjligt att vattensängen att fungera som läkemedel möbel som dess första uppfinnare avsåg att vara .

vattensängar är mer hygieniska

vattensängar är lite mer hygieniskt eftersom madrassen kan enkelt tvättas med tvål och vatten . Detta håller dammpartiklar och annat skräp inte ansamlas på madrassen . Enligt British Association Waterbed , eliminering av damm kvalster och andra partiklar damm kan hjälpa människor som lider av astma och allergier.

Missuppfattningar

En missuppfattning som folk har om vattensängar är att de kan få sjösjuk liggande på en vattensäng . Lyckligtvis känns en vattensäng inte som att vara på en båt , eftersom den inte hänger eller böja . Sängen kommer konsekvent kontur till formen på kroppen .

En annan missuppfattning om vattensängar är att de kan spricka . Detta händer mycket sällan och normalt endast skulle ske över en längre tidsperiod . För att hålla sängen exploderar , vattnet är omgiven av vinyl och andra skyddande material . Dessa material håller vattnet intakt och fördela trycket jämnt , vilket förhindrar spill .

vattensängar och livslängd

vattensängar har en livslängd som andra madrasser inte har . Traditionella madrasser börjar sag , platta och hårdna med tiden . Vattensängar under lång tid eftersom vatten inte slits ut och sängen är bättre kan behålla sin form . Livslängden på en vattensäng är cirka 10 till 15 år om det är underhålls korrekt.

Modern Waterbed

Kvaliteten på vattensängar har förbättrats avsevärt sedan 80-talet när sängen mest populära . När vattensängar först infördes , verkade madrassen instabila och ofta skulle SLOSH runt . Dagens sängar är uppbyggda med en fastare yta . På 80-talet var waterbeds mer flexibelt eftersom de var tillverkade nästan uteslutande av vatten . Moderna vattensängar är tillverkade av ett utjämnade andel av luft, vatten och skum . Denna konstruktion skapar en vattensäng med mjukare sidor , mindre vågor och bättre stöd för ryggen .


Relaterade artiklar


hur du kan få en madrass i lager
hur man gör diy soffa klädsel
hur man målar skåp hårdvara , borttagning metod
hur man rengör en moraklocka
hur du väljer en madrass
hur du väljer möbler för video spelare
hur man tar tillbaka från din la - z - boy vilstol
hur man gör en glas och trä tidningen väggställ
Hur du använder u - pack flyttjänster
hur man köper rottingmöbler