felsökning av en MAYTAG diskmaskin fyllning inte med vatten

felsökning av en MAYTAG diskmaskin fyllning inte med vatten

Thanksgiving middag äts och trots Uncle Jack's hörselnedsättning och lilla Bobbys frodighet var kalkon perfekt, stoppning kreativa och squashen smakade efterrätt . Nu att ta itu med berg av smutsig disk . Varje rätt , tallrik , skål , glas och bit av silver i huset måste tvättas . Den första lasten är staplade i din ständigt tillförlitlig Maytag diskmaskin, men diskmaskinen är inte fylls med vatten. Det är en kris som du kanske kan felsöka själv , utan att behöva ringa efter service på en semester .

Du behöver :
plast slips
. Handduk .


1 .
Kontrollera att dörren är ordentligt stängd och att spärren är helt inkopplad .
2 .
Titta på kontrollpanelen för att kontrollera att ljuset är på . Om inte , koppla in diskmaskinen . Om lamporna fortfarande inte kommit på kan diskmaskinen ha gått en säkring eller löst effektbrytaren . Ta bort den trasiga säkringen från säkringsdosan och ersätta den med en av samma strömstyrka . Om automatsäkringen har löst ut , tryck den åt engagerade position .
3 .
Sätt på vattnet till diskmaskinen . För bärbara diskmaskiner , är vattnet i köket kran . Titta under diskbänken för andra diskmaskin modeller . Vrid ventilen röret som går till diskmaskinen i öppet läge om det behövs .
4 .
Inspektera flyta överfyllnadsskydd i det främre högra hörnet av badkaret . Dess syfte är att hålla diskmaskinen från överfyllning . Om du ser några hinder , tryck ner för att frigöra det . Om överfyllningsskydd flyta saknas , kommer diskmaskinen fungerar inte .
5 .
Läs roterande vredet för att kontrollera cykeln valet . Urvalet måste matcha indikation på vredet . Vrid ratten till början av cykeln tills det klickar på plats .
6 .
Lyssna på ljudet av vatten rinner samtidigt att diskmaskinen försöker fylla . Detta tillstånd kallas siphoning . Avloppsslangen är fäst på baksidan av diskmaskinen och avlopp antingen i ett särskilt avlopp , vanligtvis in i väggen eller i en vask . Skapa en U- formad slinga på avloppsslangen innan det når avloppet . Håll öglan på plats med en plast slips för att förhindra hävert . Kontrollera att det finns en klyfta mellan dräneringsslangen och avlopp själva .
7 .
Undersök insidan av diskmaskinen . Torka upp skum eller skum med en handduk .


Relaterade artiklar


felsökning elektriska torktumlare
ETTERMYRA säkerhetsutbildning
Air Maintenance utbildning
kan du rengöra en självrengörande ugn manuellt ?
hur man ändrar klockan på en Panasonic DVD -inspelare
brandlarmsystem utbildning
felsökning en MAYTAG mdg9806aww
konsumenternas guide till de bästa sol -och hand - vev lyktor
vad är orsakerna till uppvärmningen misslyckande olja tändning ?
hur reparera en DVD -spelare med stereo headset mini jack plug avbrutna