typer av ac generatorer

typer av ac generatorer

AC generatorer , eller växelström generatorer som de ibland kallas , är maskiner som ger olika ström. Aktuellt är flödet av el . Den nuvarande suppleanterna från positiva till negativa polaritet och gör flödet av kraft att förändra med den . I slutet visar denna mekaniska energi till elektrisk energi . Generatorer är mycket bra att ha i händelse av strömavbrott eller om strömmen kanske inte är tillgänglig . Det finns två huvudsakliga typer av AC generatorer .

Roterande-armatur Generator

Den roterande-armaturen generator roterar i en stillastående magnetfält . Armaturen är vad som skapar kraften i en generator . För att hjälpa till med detta , är släpringar används . En släpring är en typ av kontakt . Två behövs --- man går på varje sida av fältet att ansluta strömmen . Denna typ av generatorn inte används så ofta eftersom det inte ger effekt i stora mängder som ofta krävs för en generator .

Roterande-Field Generator

Med roterande-fältet generator, är generatorn själv stilla medan fältet roterar . Eftersom armaturen inte är i rörelse , kan strömmen kopplas rätt till källan som behöver kraften . Av denna anledning roterande-fältet generatorn är de vanligaste av de två typer av roterande AC generatorer .

Kännetecken för AC Generatorer

AC generatorer , eller mer specifikt armaturer i AC generatorer poängsätts utifrån spänning att de kan producera samt maximala ström som de kan lägga ut . Denna ström beror på vad uppvärmning förlusten på armaturen . Om det är för hög kommer den att förstöra isoleringen och därmed enheten . Information om enheten finns i höljet. Den innehåller spänning , typ av operativsystem och begränsningarna i systemet .


Relaterade artiklar


Vilka är orsakerna till att en värmepump glasyr på toppen ?
tecken och symtom på en skadad ugn värmeväxlare
det bästa vakuum att använda på trä & laminatgolv
Bissell proheat 12 amp felsökning
felsökning en aprilaire luftfuktare
felsökning av en KitchenAid brödrost ugn med någon makt
hur du väljer ett bra avhärdare
vad är den idealiska platsen för en termostat ?
Hur justerar jag ett kylskåpsdörren ?
kyl luktborttagning