vad är r152 köldmedium ?

vad är r152 köldmedium ?

R-152 , även känd som HFC- 152a , är en förening lämplig för användning i motorfordon och andra luftkonditioneringssystem. Med 2010 , automatiska system använder HFC- 134a. Användningen av HFC -134a började i mitten av 1990-talet och användes uteslutande i nya fordon senast 1997

Antändlighet

R-152 är ett brandfarligt köldmedium . Använd den inte i ett system inte ställa upp för det . De flesta system kan rymma det med mindre förändringar på utrustningen .

Skillnader i luftkonditionering Systems

övergångar till R-152a från R-134A görs på försök . I ett testfall , ändrade forskarna bara torkmedlet och termisk expansion enheten . Inga omfattande förändringar är nödvändiga

Performance

I tester ger R-152a mycket bättre prestanda än R-134A-en önskvärd egenskap , eftersom ett vanligt klagomål om R-134A är att det inte coolt så effektivt som den äldre R- 12 system gjorde . R-152a erbjuder upp till 22 procent bättre kylning , samtidigt som du använder mindre energi . Det är också billigare än R-134A .

Miljö

R-152a erbjuder betydande miljömässiga fördelar jämfört med R-134A . Det har upp till en 94 procent minskning av utsläppen av växthusgaser ( i form av normala systemet läckor ) och energibesparingar från de mer effektivt system .


Relaterade artiklar


Vilka är de i marken fettavskiljare städning riktlinjer ?
hur man demonterar en Krups gvx2 kaffekvarn
Bissell proheat 12 amp felsökning
hur man kan jämföra kaffekvarnar
sumpen pumpinstallation tips
hur man byter en bandtork badkar
vad är orsakerna till uppvärmningen misslyckande olja tändning ?
tips för att använda en ugn konvektion brödrost
hur du ställer klockan på en alpin stereo
Hur dödar jag huset ljus ?