naturgas brännare tips

naturgas brännare tips

Naturgas spisar erbjuder en mängd fördelar, till exempel lägre elkostnader . Eftersom gas intervall är dubbelt så effektiv som elspisar , har de potential att sänka energikostnaderna avsevärt . Eftersom naturgas brännare annorlunda än elektriska brännare , de kommer med sin egen uppsättning av tips och instruktioner.

Säkerhet

Viktigast villaägare med gasspisar måste vara medvetna om att dessa apparater är alltid innebär en risk för ett naturgasföretag eller koloxid läcka . Eftersom CO både färglös och luktfri , kan det ofta vara svårt att upptäcka , särskilt eftersom symptom på koloxidförgiftning liknar influensa symtom . För att undvika denna fara , bör alla bostäder med gasspis vara utrustade med detektorer kolmonoxid på varje våning . Slå aldrig på en gasbrännare för att värma köket .Den karakteristiska ruttet ägg lukt av naturgas är lite lättare att känna igen . Om du märker denna lukt i ditt hem , se om någon av brännarna är på . Om detta inte är orsaken , lämna huset och ringa brandkåren eller naturgas företag . Om läckande röret är i din trädgård istället för ditt hus , kanske du märker en lapp av döda gräs eller växter . ( Referens 2 )

Matlagning

Ett av de bästa sätten att få ut det mesta av en gasspis är att välja rätt storlek potten för brännaren . Om din potten är för liten , kommer du att använda mer värme än nödvändigt . Istället flyttar potten till den minsta brännare som kommer att värma maten tillräckligt . Ordentligt tätslutande lock hjälp grytor och pannor behålla så mycket värme som möjligt, så att kaminen att använda mindre energi för att utföra samma uppgift . Omfattar kokkärl hjälper också att hålla köket cool, vilket bidrar till att minska kraven på din luftkonditionering . Medan du lagar mat , vara medveten om att en vind skapas genom en öppen dörr eller fönster kan göra din naturliga gasbrännare mindre effektiva eller orsaka att de har problem belysning . Stäng fönster och fläktar vinkel bort från sortimentet när du lagar mat .

Rengöring

Regelbunden rengöring hjälper naturgas brännare fungerar hur de var konstruerade . Använd ett icke-slipande rengöringsmedel för att ta bort utspilld mat så snart som utsläppet sker . Ungefär en gång i månaden , rengör noggrant runt brännarna och under huven . Använd en rak stift för att försiktigt unclog hål där gasen kommer ut . Varje gång du lagar mat, kontrollera att brännaren lågorna är blå , inte gul . Gula lågor indikerar att brännaren är i drift ineffektivt . Om du ser gula lågor , kontrollera att brännaren är fritt från fett och matrester . Om problemet kvarstår , har en professionell inspektera spisen .


Relaterade artiklar


hur man startar en värmare gas Rheem
Felsöka en bubbelpool gasugn som inte kommer ljus
hur man reparera en Braun 7540
Frigidaire diskmaskin felkoder
hur man gör en fat vedspis
hur man väljer rätt vatten - filtreringssystem
hur man kan jämföra maskiner bakmaskin
felsökning av en GE kaffebryggare
städning utbildning
hur man identifierar kolumner brandsläckare