Hur ändrar jag ett bälte på en MAYTAG pye2300ayw tork ?

Hur ändrar jag ett bälte på en MAYTAG pye2300ayw tork ?

Om din Maytag PVE2300 inte snurra , betyder det oftast att bältet är trasigt och behöver bytas. Ringa en reparatör är dyrt . Du kan göra jobbet på egen hand , och spara lite pengar . Uppgiften att strängarna den nya remmen på torken är lite knepigt , men när du känner till lämplig placering, är det ett projekt som den genomsnittliga homeowner kan åstadkomma

Du behöver : .
stjärnskruvmejsel
. Torktumlare bälte .


1 .
Koppla ur torktumlaren . Resa brytaren eller vrid ut säkringen som en extra försiktighetsåtgärd.
2 .
Ta bort skruvarna som håller på frontpanelen . Du hittar skruvarna längst ned på den övre panelen . Panelen ska svänga ut och släpp .
3 .
Ta bort skruvarna som håller på tumlaren front och ta bort trumman stöd skottet . Det finns två skruvar på var sida av torken framsidan mot dig .
4 .
Ta bort bältet om det fortfarande är på motorn och mellanhjulets remskivor . Att bara nå under tumlaren och skjut remmen av.
5 .
Placera bältet över toppen av tumlaren . Håll den släta sidan av remmen mot tumlaren .
6 .
Håll bältet ca 1,5 tum framför ryggen skruvar . Dessa skruvar håller tumlaren förbryllar på plats .
7 .
Loop bältet över toppen av motorn remskiva . Håll din vänstra arm nära fläkten på vänster sida av torken . Använd höger hand för att slinga torktumlaren bältet . Kontrollera att den räfflade sidan av bältet mot remskivan
8
Loop bältet under motorn remskiva med vänster hand , sedan med din högra hand . börja att positionera bälte över kabelstyrrullen . Arbetet bältet så det går runt kabelstyrrullen genom att trycka trissa upp och till vänster . För att avsluta trycker på remmen på kabelstyrrullen , använd din vänstra hand för att dra bandet så att den passar över botten av kabelstyrrullen .
9 .
Kontrollera att bältet är placerat korrekt . Det bör vara mellan mellanhjulsaxeln avdragaren och bältesguiden . Kontrollera att bandet är i mitten av kabelstyrrullen .
10 .
Tryck tumlaren så det går runt två gånger i medurs riktning . Detta anpassar bältet . Sätt torktumlaren fronten på plats igen


Relaterade artiklar


Black & Decker Firestorm verktyg
felsökning av Bissell proheat pro tech
hur man kan jämföra smoothie beslutsfattare
Sears Kenmore trumman bälte installation
hur gör jag använda Kozy värme vedeldade spis ?
typer av elektrisk förlängningskabel
hur man installerar Apple QuickTime
hur du ställer in en kegerator
som uppfann den elektriska hårtorken ?
Hur felsöker jag en Lennox g24m3 - 754-11 ugn ?