en panna checklistan för säkerheten

en panna checklistan för säkerheten

Du behöver :
vinäger
. Fuktig trasa .

En panna levererar värme och varmvatten till en byggnad . Även en panna är tillverkad för att garantera säkerhet och effektivitet , är rutinunderhåll krävs för att säkerställa den presterar enligt specifikationer. En som ej är underhållen kan fel och orsaka allvarliga skador . En panna säkerhet checklista kan identifiera potentiella problemområden , så att de kan lösas för att förhindra att en olycka inträffar .

bort avlagringar

Innan en panna i bruk efter en period med låg eller inaktivitet bör systemen genomgå en fullständig rengöring . Alla uppvärmning komponenter, inklusive eldstaden , höljen , askluckan och kanaler bör rengöras från avlagringar , som damm och smuts. Avlagringar som samlas i dessa områden kan påverka systemets prestanda , skada pannan och även få den att explodera.

Kontrollera för rökgas Läckor

damm och sot finns längs lederna plåt kan indikera rök läcker gas . Kontrollera pannan fodral för sprickor , inklusive anslutningen till stacken .

garantera säkerheten Ventiler fungera

Säkerhetsventilen avlastar samlats i pannan för att förhindra den från att explodera . Av denna anledning är det mycket viktigt att säkerhetsventilen fungerar . Ventilen ska testas en gång per månad medan systemet är i drift för att säkerställa att det är i gott skick . Enligt Statens panna och tryckkärl Inspektörer , trycket från säkerhetsventilen måste vara lika med eller lägre än det högsta tillåtna arbetstryck av pannan .

rena vattnet Gauge

Hartford Steam Boiler Inspektion och Försäkringsbolaget inspektörer har hävdat att den huvudsakliga orsaken till panna misslyckande är lågvatten . Låg vatten är oftast först märkte som en läcka som resulterar i fukt eller pool med vatten nära pannan . Rengör vattennivåmätaren glas , så du kan övervaka att vattennivån . Rutinmässigt inspektera denna profil för att garantera att det fungerar optimalt och ersätta det vid behov. Inspektera pannan , ventiler och rörledningar för en läcka som helst vatten finns på golvet .

Isolera Vatten Lines

Isolera vatten linjer i områden som utsätts för väder och vind. Isolering av dessa rader inte bara skyddar rader från frysning , utan också skyddar mot onödiga värmeförluster.

Smörj fläktar och pumpar

Pannan systemet bygger på drift av mekanisk utrustning för att producera och transportera värme och varmvatten . Smörj fläktar och pumpar minst en gång per år eller mer , om det behövs , för att hindra dem från att bryta ner .


Relaterade artiklar


braun 7570 reparation
hur du ställer in en kegerator
hur man köper en produkt pelonis
ska du köpa projektion eller lcd ?
nya effektivitetsnormer för kylskåp
Varför min frontmatad tvättmaskin stinker ?
hur reparera ett dåligt laser på en DVD-spelare
säkerhet checklista för motorsågar
förslag för rengöring kaffekannor
Hur stoppar jag en torktumlare hastighet drottning från gnisslande ?