felsökning av en gas spis som inte kommer att antändas ?

felsökning av en gas spis som inte kommer att antändas ?

Gaskaminer tillåta husägare att njuta av värmen och atmosfären från en vedeldad eld med hjälp av en strömbrytare . Om det är problem med den öppna spisen , kan det antändas inte . Om eldstaden inte är tända , finns det oftast ett problem med lampan . Dessa frågor är normalt lätt att åtgärda med ett par standard felsökningsmetoder
1
Kontrollera om piloten lyser . När omkopplaren för att slå på spisen är knäppt , är gas som släpps över brännaren och antändas av lampan . Om lampan är släckt , kommer gasen antänds inte . Piloten ljus kontroller på samma panel som övriga spis kontroller , och piloten ljus behöver vara påslagen .
2 .
Se gasflödet ventilen är öppen . Normalt gasflödet ventilen är tydligt märkt när den är påslagen till på eller av , och det måste ställas om till läge "på" för den öppna spisen för att tända .
3 .
Kontrollera eldstaden termostat . Om termostaten är inställd på eller under rumstemperatur , kommer den öppna spisen slås inte på . Termostaten måste vara påslagen och inställd på en temperatur över rumstemperatur för att lågan för att tända .
4 .
Kontrollera att locket till ventilen utanför hemmet inte är skadad . Detta tak är på skorstenen som med alla vanliga vedeldade spis . Om denna ventil mössa är skadad eller böjd , kan den orsaka ett förslag för att blåsa ner i skorstenen och stänga av lampan , förhindra elden att antända .


Relaterade artiklar


Hur man sköter om en orion fjärrstyrd Bottensug
Hur felsöker jag en Kenmore 60-serien elektrisk tork ?
felsökning elektriska torktumlare
arbetsbelastning mätverktyg
ozongenerator faror
långsam spis grytstek : grunderna
vad är r152 köldmedium ?
Hur man monterar en platt -TV i sovrum
hur man fixar en tvättmaskin som lämnar fläckar på fleecetyg
hur lod en ismaskin