problem med vaporizers

problem med vaporizers

förångare är gemensamma och effektiva enheter som används för att fukta luften i ett rum och sätts ofta i sovrum av dem som drabbats av förkylningar eller överbelastning på stöd i andningen . Vatten och andra tillsatser placeras i förångaren där maskinen gör ånga eller dimma som släpps ut i luften . Medan de anses hjälpsamma och är i allmänhet säkra delar av hälso- utrustning , det finns vissa förångaren problem som du bör vara medveten om innan du använder någon .

Baby Burns

Spädbarn är ofta de som är i behov av en Vaporizer att hjälpa dem med lätt att andas på natten under tider av sjukdom . Eftersom barn inte kan blåsa sin egen näsa som vuxna , är denna metod för att rensa luftvägarna en bra åtgärd .Men du måste vara försiktig när du placerar förångaren i rummet med en baby eller små barn . Vattnet i maskinen kokar , producerar därför ånga . Det släpper också en vit plym av ånga i luften ovanför förångaren , som kan se intressant för små barn.Kontrollera att förångaren på en plats där barnet inte kan få till det . Bara passerar en hand över toppen av ånga ventilen kan orsaka allvarliga brännskador . Knocking enheten över skulle vara detsamma som att knacka en het kastrull med vatten av köket på barnet . Var uppmärksam på där sladden går också , eftersom det kan användas till att dra en Vaporizer bort ett bord eller hylla .

mögel och bakterier

Den varma , fuktiga miljön i en ånga Vaporizer kan verka som en idealisk grogrund för mögel och bakterier . Även om det kan vara ett problem i dessa modeller , den svala dimma modeller av förångare är faktiskt mer utsatta för denna växande mikroorganismer.fukt på en kall dimma förgasare är inte tillräckligt varmt för att döda bakterier och mögel , medan den varma versionen kan bli tillräckligt varma för att förstöra den. Hursomhelst , om det finns mögel , bakterier eller ens ett överflöd av mineralfyndigheter i förångaren , kan det bli ut i luften i små vattendroppar och hamnar i lungorna på den person maskinen har för avsikt att hjälpa till. Detta kan orsaka irritation och kan leda till ytterligare hälsoproblem . Att hålla förångaren ren och med destillerat eller filtrerat vatten gör att det här problemet .

ingen ånga eller för mycket

Om din SPRIDARE inte producerar ånga , då det inte gör någon något gott. Å andra sidan , om det är som producerar för mycket ånga då det kan göra rummet obekväma och för fuktig . Nyckeln till att balansera ångproduktionen är att se till att mineralhalt i vattnet är korrekt .Om förångaren inte har börjat göra ånga i 25 minuter , då mineralinnehållet i vattnet är för låg . Du kan åtgärda detta genom att lägga till lite salt i vattnet . Vanligtvis 1 /4 tsk . per liter vatten är tillräckligt. Om förångaren producerar för mycket ånga är mineralinnehållet för hög . Prova att ta bort hälften av vattnet och ersätta den med destillerat vatten.


Relaterade artiklar


bubbelpool whes40 specifikationer
hur man gör en liten ångmaskin
Hur avgör jag frånluftsfläkt hästkrafter baseras på elektriska data ?
produktion av träpellets från mjukt trä
hur man hanterar en spis ecoteck pellets
vatten - trycktank komponenter
Felsökning fedders luftkonditioneringsapparater
Hur byter jag ett bälte för en Dyson ?
hur man sållar svavel och kalk från ditt brunnsvatten
torktumlare Reparationshandledning