problem med ett termoelement för en varmvattenberedare

problem med ett termoelement för en varmvattenberedare

Termoelement är användbara elektroniska apparater som kontrollerar flödet av gas i varmvattenberedare . De använder elektriskt känsliga metaller och inställningar ventilen ska fungera gasledningen bifogas tändlåga. När det finns ett nuvarande eller värme från flamman , öppnar termoelement , vilket gör att strömmen kan passera genom . Om det inte finns någon aktuell eller värme förblir termoelementet stängd säkert fånga någon gas. Om lampan har problem , kan den viktigaste frågan ligger hos termoelementet .

Lösa Anslutning

Termoelement kan lossna . Om du märker att lampan ibland stannar på och ibland slocknar oväntat , är problemet troligen din termoelement . Om den har en lös anknytning , den ström som går genom den kan stiga och blekna , ibland orsakar termoelementet att stänga av gastillförseln av när den ska stå kvar på .

felplacering

Du måste noggrant väga termoelement , med spetsen av termoelementet i lampan lågan så den vet när lampan är på och fungerar korrekt . Om spetsen på termoelementet inte är tillräckligt nära för att piloten ljus , kommer det att påvisa alltid att lampan är släckt och nära gasledningen som en försiktighetsåtgärd.

Elektriska Fel

Termoelement använda ledningar och elektriska anslutningar till funktion . Ibland är dessa elektriska komponenter slits helt enkelt ut med tiden eller utveckla inre defekter . I detta fall slutar termoelementet fungerar helt och piloten tänds inte alls. Om detta inträffar måste du byta ut termoelementet helt istället för att bara justera det .

ersätter Frågor

Byta ett termoelement kommer med sina egna utmaningar . De flesta termoelement liknar varandra , men tillverkarna ändå göra termoelement för att passa sin egen utrustning , och det finns inga allmänna standarder . Du kan finna det svårt att hitta en exakt termoelement ersättning , och det verkar ibland enklare att ringa i en professionell .


Relaterade artiklar


Hur byter jag ett bälte för en Dyson ?
tips på torka kläder
hur man använder fjärrkontrollen för en gas spis
hur man ändrar den termiska säkringen i en MAYTAG torktumlare
hur reparera en bakre projektor TV
Hur fixar jag en låst ugn Frigidaire galleri ?
kommer diskmaskiner skada nonstick beläggning ?
mögliga lukt i främre belastningen brickor
Hur byter jag ett bälte i ett Eureka dammsugare ?
Hur jämför jag purifiers ultraviolett vatten ?