hur man rengör och spola en omvänd osmos - hem system

hur man rengör och spola en omvänd osmos - hem system

Omvänd osmos , som ofta kallas RO -system , är vatten-filtersystem som passerar vattnet genom en fin membran som filtrerar bort föroreningar . Det renade vattnet används sedan för att dricka och andra ändamål , medan det förorenade vattnet dräneras bort . En omvänd osmos system bör rengöras och spolas regelbundet för att säkerställa att systemet fungerar ordentligt och att filtrera vattnet att ta bort så många föroreningar som möjligt

Du behöver : .
Vattenförsörjning
. Ren trasa (s).
Verktyg.


1 .
Stäng ventilen vattenförsörjning och stäng kulventilen på ackumulatortanken. Öppna kranen på omvänd osmos kranen och placera en behållare under filterhuset .
2 .
Skruva av filterhuset och ta bort filtret . Ta ut o-ringen och ställa den på en ren handduk. Rengör filtret med varmt vatten och några droppar diskmedel . Skölj väl och torka filtret .
3 .
Torka av o-ringen rena och applicera några droppar av kisel smörjmedel , finns på de flesta hårdvaru -eller hem -butiker reparation . Sätt O- ringen tillbaka i huset och kontrollera att det sitter i tätt för att ge en vattentät tätning mellan filtret och locket .
4 .
Placera filtret i enheten och skruva huset tillbaka på toppen . Koppla bort slangen från membranet bostäder och etikett som rör kom från vilken passande att förhindra förväxling.
5 .
Skruva av membranet locket bostäder änden och dra ut membranet . Skölj membranet med varmt vatten och torka av höljet med en ren, fuktig trasa .
6 .
in membranet i huset tills O-ringar passa väl in i den andra änden keps. Justera membran om det behövs . Placera membranet locket bostäder skruven och dra åt . Placera slangen tillbaka in i lämplig armatur .
7 .
Sätt på vattnet matarledningen ventilen och låt vatten komma in i systemet . Öppna ventilen matarvatten och spola systemet tills en stabil dropp flöden .
8 .
Stäng omvänd osmos kranen och öppna ventilen på cisternen .


Relaterade artiklar


problem med frysar Frigidaire upprätt
gasgrill värms inte upp när du byter ut gas
gör en luftfuktare hålla ett hus varmare ?
hur man driver ett hus apparaten av en 12 volts batteri
felsökning en bubbelpool ler4634b torktumlare
Hur man använder en hp 10bll miniräknare
hur tråd Pioneer CD däck
MAYTAG Skybox felsökning
hur du lagrar en rostfri skott
felsökning LG wm -2016 bricka problem