hur man rengör galler i gjutjärn på en gasspis

hur man rengör galler i gjutjärn på en gasspis

GASSPIS använda gjutjärn galler över brännaren , där du anger dina kastruller och pannor på vid matlagning . Vare sig de är porslin -överdragen eller inte , river gjutjärn värmen jämnt . Precis som alla andra sidan, ska du rengöra gjutjärn galler på en gasspis regelbundet-helst minst en gång i veckan , och så snart som det är säkert efter att spilla mat på dem . Även om du kan använda en Tvålull stålull på galler i gjutjärn , undvika att göra så för porslin belagda galler

Du behöver : .
Flytande diskmaskiner tvål .
Nylon skrubber pad .
Handduk.
Vegetabilisk olja.
Pappershanddukar.
Tidning .
Gummihandskar.
Ugnsrengöringsmedel.
1-gallon plast förvaring av livsmedel påsar .

regelbunden rengöring


1 .
Låt gjutjärn galler att svalna helt innan du tvättar . Den gjutjärn håller värmen , och tvätta dem medan de fortfarande är varma kan orsaka sprickor och skador på galler . Fyll diskhon med varmt vatten med flytande diskmedel medan du väntar på galler att svalna .
2 .
Placera galler i varmt vatten och låt dem ligga i blöt i 15 minuter . Om din gjutjärn galler är inte porslin-överdragen, blötläggningstiden är minimal . Detta säkerställer liten chans rost när du torka dem
3
Skrubba galler med ett nylon skrubba pad att ta bort Lättbakad-på livsmedel och fett . Om nödvändigt, tillsätt lite vätska diskmedel till skrubbning pad för extra städning makt .
4 .
Skölj galler väl i varmt vatten . Torka dem helt med en handduk . Om du har galler som inte är porslin-överdragen, applicera en liten klick av vegetabilisk olja på en pappershandduk och gnugga olja i rosten ytan . Torka av överflödig olja med en torr pappershandduk .

Rengöring Bränt -On Spill


1 .
Lägg ut tidningen på en plan yta . Sätt på dig ett par gummihandskar och placera galler ovanpå tidningen
2
Spraya galler med ugnsrengöringsmedel och placera dem i olika påsarna förvaring av livsmedel i flera timmar .-eller ens över en natt .
3 .
Ta galler ur påsar och tvätta dem i varmt vatten med en nylon skura pad . Skölj galler väl , ta bort alla ugnen och torka dem noggrant . Stryk ett tunt lager av vegetabilisk olja till galler om de inte är porslin -coated .


Relaterade artiklar


gasgrill värms inte upp när du byter ut gas
infraröda kvartsvärmare vs keramisk värmare
hur du tar bort en LCD TV-ställ
Hur jämför jag propan generatorer ?
Hur använder jag GE Cylinda självrengörande ugn ?
hur man kan jämföra elektriska tryckkokare
de fem energiförbrukande apparater
rangehood förordningar
Hur byter jag en mellanhjulsaxeln tork bälte pully ?
hur du lägger till bakgrundsbild till en Samsung levande