de viktigaste delarna av elektriska blandare

de viktigaste delarna av elektriska blandare

Det finns två typer av elektriska blandare , blandare hand eller portabla mixers och omrörare stå . Den främsta skillnaden mellan de två typerna är att stå blandare ger ett fäste eller stå för mixern medan handen blandare är bärbara . Alla de andra delarna av elektriska blandare är jämförbara i funktionalitet men kan variera i storlek med varumärket och syfte .

Skålar

Blandare har en skål eller container . Skålen innehar blandning eller lösning . I en elektrisk betongblandare , är skålen behållaren en blandning trumma . I elektriska smet blandare , skålar de ofta kommer i två storlekar , små och stora . Dessa skålar är gjorda av glas eller metall .

vispar eller Blades

För att blanda lösningen , smeten eller ingredienser behövs en visp eller plåtslagare . Vanligtvis är det två visparna men vissa blandare har bara en visp . Eftersom funktionen av visparna är att blanda smeten , visparna är inte vassa som knivar finns i en mixer. Vispar kan ha ett centrum inlägg med yttre blad eller visp-liknande utan centrum blad . Visparna rotera med olika hastighet men börjar långsamt . En ratten justerar hastigheten . Ju högre nummer på snabbuppringning indikerar en högre rotation av visparna . Vissa står blandare kan ha upp till 16 hastigheter medan blandare kan ha upp till nio hastigheter . Visparna på en elektrisk betongblandare är blad kallas kärning blad och ser ut som paddlar .

Stand

Som nämnts ovan bärbara hand blandare inte har montrar. Men vissa står blandare möjliggör avlägsnande av mixern från stativet för att skapa en portabel hand mixer . De flesta kök stå blandare dock ha en monter , som stöder huvuddelen av mixern och går inte att ta . Istället lutar mixern upp från montern eller har en hävstång för att höja och sänka skålar . Blandare som pivot bör också ha en låsning kan hålla mixer i uppfällt läge . I betongblandare stöder stå blandningstrumman och motor montering .

Motor , Transmissionskåpa och sladden

Huvuddelen av en mixer innehåller en on /off -knappen eller switch, ett handtag och varvtalsreglering från fall täcker motor och växlar . En elektrisk kabel tillför de medel för att överföra el för att köra motorn . Motorn blir då en serie av kugghjul , som vänder visparna .

Bilagor

Bilagor ge större funktionalitet för blandare . En gemensam bilagan är en degkrok som används för att blanda deg smet . Andra möjliga bilagor är en citruspressen , konservöppnare , slicer , pasta , glass skål , mixer , matberedare , frukt massaupplösare , ravioli maker , cookie /konditori press, köttkvarn eller korv bilagor stuffer . Bilagor är vanligtvis inte utbytbara mellan olika märken av blandare .


Relaterade artiklar


Hur fixar jag GE kylskåp tickande ljud ?
problem med en värmepump luftkonditioneringen i varmt väder
hur man använder fjärrkontrollen för en gas spis
felsökning av Bissell proheat pro tech
hur man utnyttjar befintliga parabolantenn för internetuppkoppling
torktumlare vent komponenter
hur man rensar en frontmatad tvättmaskin s avloppsslangen
jämföra olika typer av reservkraftaggregat
hur man gör keramiska vattenfilter
instruktioner om hur du installerar torktumlaren slangar till externa ventiler