energibesparande belysning produkter

energibesparande belysning produkter

Energisparande ljus tekniken förändras ständigt , men målet för de flesta av energisparande utrustning är att använda mindre el än äldre glödlampor de ersätter . Glödlampor är de mest traditionella formen av elektrisk belysning , men också avfall mest energi . Mer modern belysning produkter spara energi genom att producera mindre värme , och de håller mycket längre.

fluorescerande

fluorescerande är energibesparande ersättning för glödlampor . Istället för att använda en glödlampa , lysrör använder en gas med spår mängd kvicksilverånga. Den elektriska ström som hoppar genom denna gas , energigivande det och får det att avge strålning . Insidan av lysrör är täckt med en fosfor pulver som absorberar denna strålning och frigör energi som en lysande glöd . Lysrör också längre än glödlampor versioner .

lågenergilampor

CFL står för kompaktlysrör ljus . De fungerar precis som ett lysrör gör men med en primär undantag : Röret är böjt i en klassisk glödlampa form och basen på CFL är utformad för att fungera med de flesta glödlampor fixturer . Detta gör det lättare för människor att byta från glödlampor till lågenergilampor utan att ändra sina fixturer också.

lysdioder

LED står för light- emitting diode . Dessa ljus är inte sant lökar , men är faktiskt en typ av transistor som förvandlar elektricitet till ljus på samma sätt som en glödlampa gör , men med mycket mindre värme . Lysdioder är mycket dyra jämfört med andra alternativ , men de håller mycket längre och förbrukar mindre energi än någon annan belysning alternativ . Lysdioder finns för bostäder belysning , men kan inte fungera i normal belysning.

Solar

Solar belysning använder lysdioder , men istället för att driva dem med hushållsel , använder systemet ljuset från solen. Solpaneler ändra solljus energi till elektricitet och förvara den i ett batteri . Detta batteri används för att driva LED . Detta är off- grid energieffektiva men kan inte nödvändigtvis producera ljus på efterfrågan .


Relaterade artiklar


Hur man använder en pott kaffepress
min Cuisinart kaffekanna karaff startar inte
welbilt abm2100 bröd maskininstruktioner
DIY : bostads varmvattenberedare installation
vad är en sorglig järn set?
hemlagad woodstoves
Tappan låst självrengörande ugn instruktioner
MAYTAG mikrovågsugn felsökning
hur man rengör och spola en omvänd osmos - hem system
hur reparera en Samsung-TV