hur du väljer storleken på en takfläkt

hur du väljer storleken på en takfläkt

En takfläkt kan vara en stor investering för ditt hem som det kan tjäna som ett mycket effektivt extra kylsystem . Istället för att slå på din hela huset luftkonditioneringssystemet när vädret börjar bli för varmt för komfort , kan du slå på ditt tak fläktar som blåser utsedda områden i ditt hem . Bör dock inte alla rum har samma fans storlek taket . Storleken på bladen bestämma fläktens kyleffekt , och rätt storlek bör plockas utifrån de dimensioner i ditt rum .

Du behöver :
Måttband


1
Mät i inches bredd och höjd i rummet du planerar att sätta tak fläkt i. <. br >
2 .
Multiplicera bredden med den höjd som du mätt för att få rummets ytor .
3 .
Välj storlek på din takfläkt baserat på rummets ytor . Varubeskrivningen för takfläktar kommer att inkludera den ungefärliga ytor som de kan svalna . I allmänhet kommer en 75-kvadratmeter rum behöver en takfläkt med minst ett 36- tums klinga . Upp till 144 kvadratmeter kommer att behöva en 36-tums till en 42- tums klinga , och upp till 225 kvadratmeter kommer att kräva ungefär en 44- tums klinga . Om ditt rum är större än så, fläktar med 50-tum till 54- tums bladen finns tillgängliga.
4 .
Leta efter den typ av fäste som passar storleken på ditt rum . För de flesta rum , en standard takfläkt montera kommer att räcka . Men om ditt tak är över 8 meter höga , bör du välja en takfläkt som innehåller en längre mount för att säkerställa att fläkten adekvat sätt kan kyla ner rummet .

tips och varningar


 • När du väljer en dekorativ tak fläkt eller en takfläkt med ett ljus, se till att fläktens godkännande från golvet är säkert för gäster och familj medlemmar att gå under . En alltför låg hängd fläkt kan orsaka skada .


 • Relaterade artiklar


  problem med ett termoelement för en varmvattenberedare
  min mikro kommer inte att pop popcorn
  hur man rengör galler i gjutjärn på en gasspis
  felsökning av en rent vatten svalare PWC- 400R
  hur man byter remmen på en Bissell matta shampooer
  felsökning av en slang Dyson som inte fungerar
  Hur gör jag en rullande maskin för cigarettpapper ?
  hur man installerar en gas torktumlare ordentligt
  Hur ändrar jag ett bälte på en MAYTAG pye2300ayw tork ?
  kök fläkt förordningar