hur man kan bota trä i ugn

hur man kan bota trä i ugn

Du kan bota trä i ett hem ugn för att spara månader av uteluft-torktid . Trä är kryddat för att minska vattenhalten och öka styrkan under härdningen. Bitar av trä blir svårare och lättare eftersom deras cellstruktur kontrakt . Härdad trä har ökat isolerande egenskaper och fäster lättare till färger

Du behöver : .
Saw
Ugnstermometer.
Cookie blad.
Tång.
Timer.
Trä fuktmätare .
Kylning rack .


1 .
virket kapas i bitar liten nog att passa in i ugnen . Mindre bitar bota snabbare . Klipp inte bitar som är mindre än avståndet mellan ugnen rack stegpinnar.
2 .
Ställ ugnen rack så att undersidan man är i det lägsta läget , den andra i mitten . Häng en ugnstermometer i mitten gallret . Skjut en stor cookie blad på den nedre korgen .
3 .
Sätt ugnen på 225 grader C. Eller som inbyggd digital termostater så nära 217 grader F som möjligt . Slå på Konvektorfläkt , om det inte är automatisk .
4 .
Fyll i centrum ugnen rack med trä bitar när termometern läser mellan 215 och 225 grader C. Sprid trä bitar med tång så att ingen vidrör varandra . Ställ in timern i 60 minuter .
5 .
Ta bort provet bitar av trä från ugnen med en tång . Tryck de två metall kontaktpunkterna i det fuktmätare till ytor varma virket för att ta behandlingar. De flesta mätare är inte korrekt när trä över en 30-procentig fuktighet .
6 .
Grädda ved i 15- minuters intervall tills önskad fuktnivå uppnås . Vrid trä bitar med en tång i varje intervall för att värma alla sidor jämnt . Flytta trä till kyla rack när de är tillräckligt kryddat .

tips och varningar


 • lufttorkning vanligtvis får cirka 20-procent vattenhalt . Golv och andra applikationer lövträd kräver varmluft torkning för att nå 12 procent och skapa en hårdare yta .


 • Relaterade artiklar


  hur man skapar Network Attached Storage
  hur man kan blockera ett telefonnummer med Vonage
  hur du skyddar vinyl sidospår från smältande från gasgrill värme
  min tvättmaskin är inte snurrar korrekt
  hur man ansluter en Kodak digital till en tv för att se bilder
  hemlagad vatten filtermaterial
  hur man laga mat med en traktor skiva
  Hur felsöker jag en Samsung-TV reparation ?
  Felsökning viking apparater
  bruksanvisningar för lagring värmare