hur man rengör en kommersiell fritösen

hur man rengör en kommersiell fritösen

Att lära sig att korrekt rent kommersiell fritösen kan hjälpa dig att driva ditt företag mer effektivt . Felaktigt underhåll kan leda till skador , eventuellt åsidosätts en av de mest använda apparater i ett storkök . En ren fritösen håller din restaurang verksamhet inom renhållning riktlinjer och producera livsmedel av hög kvalitet . En smutsig kommersiell fritösen brännskador mat och ger den en bismak . I en hektisk kök bör kommersiella fritöser städas dagligen

Du behöver : .
Pappershanddukar .
Trasor.
Skrapan.
Hink.
Fett som skär flytande tvål .
Skrubber pad.
Spatel.
Vinäger.
Ny olja .


1 .
Stäng av och dra ur fritösen . Se till att det svalnar till under 150 grader Fahrenheit innan du börjar rengöra den .
2 .
Använd pappershanddukar eller trasor noggrant att torka av utsidan av kommersiella fritösen . Du kan behöva en skrapa eller såpvatten .
3 .
bort korgarna från fritösen . De kan rengöras i diskmaskin .
4 .
Töm oljan inifrån kommersiella fritösen . Avloppet varierar beroende på modell men placera en behållare stor nog att innehålla olja under rinna pipen innan du öppnar den . Kassera olja enligt lokala bestämmelser .
5 .
Fyll en 5-liters hink med varmt vatten och några droppar av fett-skärning flytande tvål . Lägg till en kommersiell avfettningsmedel om din fritösen är särskilt smutsig .
6 .
Skrubba insidan av kommersiella fritösen med såplösning , ett slipmedel skura rondell och en spatel .
7 .
Skölj vattenkokaren med en blandning av vatten och ättika för att ta bort eventuella tvålrester . Blandningen bör ha en lite mer vinäger än vatten , men det exakta förhållandet inte är avgörande för reningsprocessen. Håll avloppet öppet när du gör detta så att rengöring lösningen kan rinna ut . Om ditt kök inte har ett avlopp under fritösen , behöver du en behållare för att fånga denna lösning .
8 .
Stäng avloppet och torka insidan av fritösen med en ren trasa. Fyll kommersiella fritösen med ny olja innan du slår på den igen .

tips och varningar


 • Om oljan i din kommersiella fritösen sjunker under 325 grader Fahrenheit när den har fått en rimlig tid att värma upp , då det behöver rengöras .


 • Relaterade artiklar


  Så ställer du in fläktkontroll på en ugn
  Hur köper jag en maskin träpellets ?
  hur man fixar en tvättmaskin som lämnar fläckar på fleecetyg
  hur man ställer en cabelas digital skala för lbs
  hur man kan anpassa högtalare för hemmabio
  vad är en värmelådan för ?
  Varför höjer jäst bröd ?
  min torktumlare dörren stänger inte ordentligt
  hur reparera en iPod nano som har blivit våt
  hur du ansluter två subwoofers till en hemmabiomottagare