hur man rengör en restaurang fritösen

hur man rengör en restaurang fritösen

Varje kök anställd ska känna till processen för att rengöra en restaurang fritösen . I upptagen restauranger skall en anställd tilldelas för att rengöra den varje dag . Om den används sällan , kommer var och varannan dag räcker . Genom att göra detta på ett strikt schema , kan du undvika klättra för att rengöra den när hälsoinspektören anländer . En dålig rating kan stänga av din verksamhet , och även om du passerar , en smutsig fritösen kockar mat ojämnt och negativt påverkar konsistens och smak , vilket kan skada ditt rykte med dina kunder .

Du behöver:
godis termometer
. Pappershanddukar.
Trasor.
2 hinkar.
Flytande tvål , fett slåss formel .
Kommersiella avfettningsmedel (tillval ).
Skurborste .
Vinäger.
Färsk olja .


1 .
Kontrollera temperaturen på oljan i din restaurang fritösen med en godis termometer. Om det register under 325 grader Fahrenheit när den är i drift , måste den rengöras. Mat skräp flyter ovanpå oljan uppger också att det är dags att rengöra den .
2 .
Stäng av fritösen och koppla bort den . Placera ett kärl under avloppet pipen innan du öppnar den . Tappa ur oljan när temperaturen sjunker under 150 F.
3 .
Torka utsidan av fritösen med fuktiga handdukar eller trasor för att avlägsna feta rester .
4 .
Fyll en hink eller hink med vatten och tillsätt flera droppar av fett att bekämpa flytande tvål . Om du inte tömma din olja varje dag eller två , kanske du vill lägga till en kommersiell avfettningsmedel .
5 .
Skrubba insidan av fritösen vattenkokaren med tvållösning och en borste . Rengör fritösen korgen för hand eller köra det genom diskmaskinen .
6 .
Blanda en lösning av hälften vatten och hälften vinäger i en ny hink . Skölj insidan av kannan med lösningen att ta bort tvål . Håll rinna öppna så att lösningen kan rinna ur fritösen .
7 .
Fyll restaurang fritösen med frisk olja.


Relaterade artiklar


hur man ställer en avfuktare
Hur beräknar jag storleken på en bärare värmepump ?
välja kokkärl uppsättningar
Hur felsöker jag ett dunkelt ljus pilot ?
hur reparera din vattenskadade rakhyvel telefon
hur du tar bort tapeter från en iPod touch
felsökning Kenmore el
hur man beräknar VoIP krav
Hur byter jag till baka tända på en Frigidaire gasugn ?
Hur justerar jag ett kylskåpsdörren ?