hur reparera ett klickande 2: a generationen iPod nano

hur reparera ett klickande 2: a generationen iPod nano

De klick- hjulet på en andra generationens iPod nano kommer att släppa ut ett "klickande " ljud om smuts eller damm har hamnat i skarven mellan den och nano casing. To rensa klicka ratten i denna oönskade buller , delvis isär den näst generationens iPod nano och rengör klicka hjulet . Förfarandet kräver användning av ett fåtal hushåll verktyg , och kommer att spara kostnader och tidsförluster från att behöva ta nano i ett auktoriserat servicecenter

Du behöver : .
Badhandduk
Brukskniv.
Phillips juvelerares skruvmejsel.
Pincett.
Flat kanter juvelerares skruvmejsel.
Limstift.
Tryckluft.
Luddfri trasa.
Destillerad alkohol.
Tops .


1 .
Lägg en badhandduk på ett bord . Placera den andra generationens iPod nano lodrätt uppåt på handduken med botten mot dig .
2 .
in spetsen på en brukskniv in i sömmen längst ner på nano. Lyft upp på toppen för att separera bottenplattan från botten . Dra ner plattan med fingrarna . Ta bort de två synliga skruvar från insidan av botten med en stjärnskruvmejsel juvelerares skruvmejsel .
3 .
Sätt spetsen på Phillips juvelerares skruvmejsel under hörlursuttaget längst till höger i botten . Lyft upp på spetsen att höja uttaget . Dra jack ut något för att avslöja dolda skruv under den. Ta bort skruven med Phillips juvelerares skruvmejsel .
4 .
Dra dockningsplåten ut ur botten med fingrarna . Dra in kabeln till uttaget ur kretskortet med hjälp av pincett .
5 .
Sätt spetsen på brukskniv in i sömmen mellan den övre plattan och nano : s fall i övre vänstra hörnet . Flytta toppen längs den bredd av nano till den högra sidan . Dra den övre plattan från nano : s fall .
6 .
Ta bort skruven från varje sida av toppen med Phillips juvelerares skruvmejsel .
7 .

Placera spetsen på en platt-edged juvelerares skruvmejsel i botten av nano . Tryck upp för att tvinga ut logikkortet i toppen. Grip logikkortet kommer ut ur toppen och dra den resten av vägen.
8 .
Placera logikkortet på badhandduk . Sätt spetsen på brukskniv in i sömmen mellan klick-hjulet och nano : s fall .
9 .
Rotera spets runt klick-hjulet i en full cirkel . Lyft upp på toppen av brukskniv att höja klickhjulet . Upprepa denna procedur på en annan kant klick- hjulet . Ta tag i kanten på klick-hjulet med pincett . Dra klicka hjulet av logikkortet .
10 .
Blås bort logikkortet med en explosion av tryckluft . Blåsa bort baksidan av klick- hjulet med en explosion av tryckluft . Torka av kanterna på klick-hjulet med en ren kanten av en luddfri trasa .
11 .
Fukta spetsen av en bomullspinne i destillerat alkohol . Torka av kanterna på klick-hjulet med bomullspinne . Kassera bomullspinnen i papperskorgen .
12 .
Fukta en annan bomullstuss i destillerat alkohol . Torka runt depression klick- hjulet på logikkortet med bomullspinne . Blåsa av logikkortet med en explosion av tryckluft . Kassera bomullspinnen i papperskorgen .
13 .
Applicera en limsträng runt kanterna på klick- hjulet med limstift . Sätt limstift tillbaka in i depression på logikkortet . Tryck nedåt på klick- hjulet för några sekunder . Släpp klicka hjulet och låta limmet satt till 10 minuter innan du fortsätter.
14 .
in undersidan av moderkortet i toppen av nano : s fall och skjut tillbaka in Sätt tillbaka skruven på toppen . Pop den övre plattan tillbaka till toppen av nano .
15 .
Sätt tillbaka kabeln från dockningsplåten tillbaka till logikkortet inne i botten av nano med pincett .
16 .
Placera dockningsplåten tillbaka till botten av nano . Sätt tillbaka skruven . Tryck domkraften tillbaka till sin ursprungliga position inne i botten av nano . Sätt tillbaka de två skruvarna till botten . Pop bottenplattan tillbaka till nano .

tips och varningar


 • Rör inte ytan på logikkortet så att inte skada den .


 • Relaterade artiklar


  är mini - split värmepumpar energieffektiva ?
  hur du tar bort den gula färgen från en klar silikon
  kinesiska köksredskap
  ordentlig flamman i pelletskamin
  specifikationer för ett Frigidaire bricka ltf6000e
  hur bostäder ångpannor arbete
  hur du använder en elektrisk maker glass
  hur du väljer en showerhead
  hur man rengör och justera rumsvärmare
  Hur fungerar ett upprätt fungerar kyl frys ?