om möbler utbildning mattor för hundar

om möbler utbildning mattor för hundar

Om du förtvivlan av att hålla din bulldogg ur sängen eller din boskap hund ur soffan i din frånvaro , kanske möbler utbildning mattor för hundar vara ditt svar . Det finns i huvudsak två typer : . sådana som ger din hund en mild elektronisk korrigering för att få på möbler och de är tillverkade i material din hund hittar obekvämt att ligga på

Förebyggande /Lösning

Utbildningen bör alltid vara det slutliga målet, men även de bästa-tränad hund kan dra nytta av det faktum ingen är hemma för att klättra upp på soffan för en tupplur . Inte alla hundar måste häck under dagen , och om det enda din hund gör fel är klättra på möbler , lämnar lådan dörren och sätta en utbildning matta på möbler är en stor kompromiss . Kostnaden för en matta eller två kan spara hundratals på livstid av soffan .

Typer

Det finns två typer av utbildning mattor . Det mest effektiva är en batteridriven klar plastmatta . Aktiveras av beröring , det ger hunden en mild men obehaglig elektrisk stöt när hon börjar bli på möbler . Det brukar inte ta mer än ett eller två försök för henne att ge upp tanken . Den andra typen VECKIG använder folie material som avskräckande , på teorin att de flesta hundar inte gillar att ligga på något som går " snap crackle pop " varje gång de flyttar . Dessa kan också vara effektiva , men bara för hundar som ogillar ljudet och textur . Vissa bestäms hundar kan helt enkelt dra bort det . Båda typerna av mattor är billiga och allmänt tillgängliga i djuraffärer och på nätet .

Missuppfattningar

De elektroniska Mattorna är mycket säkra. De springer på batterier , så det finns inga sladdar att oroa sig för . De kommer inte att skada en hund , eller för den delen , även ett litet barn . Chocken är mycket mildare än den chock en hund får från ett elstängsel kragen och känns mer som en buzz eller kittla . Folien Mattorna är förklädd till attraktiva kastar att blanda med alla inredningar .

Överväganden

För att göra det en lättare övergång för din hund , samtidigt som du börjar använda en utbildning matta , få henne en ny säng eller gammal täcke så hon inte känner förvisad till det hårda golvet . De flesta hundar , speciellt äldre , uppskatta en mjuk säng att ligga på . När du är hemma , blanda inte ihop henne genom att låta henne på möbler , för det är att ge henne dubbla budskap . Beröm och belöna henne för att gå till sin egen säng .

Funktion

Du behöver inte använda utbildning mattor för resten av hundens liv . Prova att lägga en tunn filt eller lakan över någon typ av matta när du lämnar . Eftersom hon snabbt fram till vad mattan ser ut och vad den gör , kommer hon siffra också påpekat att om hon inte ser det , hon är säker . Det låter kanske lite sneaky , men om det är maskerat och hon får på det förutsatt att hon är trygg och får surrade , hon besluta att möblerna helt enkelt inte är en plats för henne att vara , oavsett vad som är på där. Detta sätt kan du ta bort mattan när hon är tillförlitlig .

Varning

Låt dig inte frestas att använda potentiellt skadliga avskräckning , som mus fällor . Detta är inte humant och kan skada och onödigt skrämma din hund . Det finns avskräckande sprayer , men de är av begränsad effektivitet och många hundar inte har något emot dem alls. De kan vara värt ett försök om du inte har råd med en utbildning matta . Vissa människor sätter helt enkelt saker som kartong eller en kvast på en soffa , för att hålla en hund från att sova på den , även om detta inte är det mest dekorativa alternativet .

Fördelar

fördelarna med att hålla en hund utanför möbler är många . Dina möbler kommer att stanna mycket renare , eftersom även små hundar skjul och kan spåra smuts i tyget . Det kommer att pågå längre , eftersom inbäddade smuts i tyget väven kan bli omöjligt att ta bort helt och upprepad rengöring kommer att blekna och bär den i förtid .


Relaterade artiklar


hur reparera en CRT- TV
hur du ändrar bältet på ett Eureka chef dammsugare
Hur ofta bör torktumlaren glider bytas ut?
typer av ro filter
MAYTAG felsökning Neptune mde5500ayw
typer av bränsle för Coleman lyktor
GE Spacemaker bricka instruktioner
hur man byter glödlampa i en Bunn kaffebryggare
Vilka är skillnaderna mellan airless & luft sprutor ?
hur man återställer vattenfiltret ljus på en MAYTAG kylskåp