torktumlare effektförbrukningen

torktumlare effektförbrukningen

Apparater använder en stor mängd ström när påslagen och även lite när de är avstängda . En torktumlare är inget undantag. Torktumlare energiförbrukning varierar från modell till modell . Det är viktigt att veta vilken typ av modell du har att korrekt bedöma energianvändningen

Ålder

En äldre torken kommer att använda mer energi än yngre , effektivare motsvarigheter . En äldre torktumlare kan använda 4. 000 kilowatt medan en relativt ny torktumlare endast använder 760 kilowatt per år . Nyare modeller ofta ges Energy Star- kvalitetsstämpel som gör att de förbrukar mindre energi.

Läge

En torktumlare i ett öppet garage kommer att använda mer energi som en torktumlare i en bostad . Detta beror på torken är i en isolerad mer yta och mindre värme kommer sannolikt att fly . Ju mindre värme torktumlaren har att ge bort mindre energi apparaten kommer att förbruka .

Electric vs Gas

Alla torkar använda el för att köra trumman i torktumlaren . Värmen kan skapas antingen från uppvärmda spolar använder el eller en gasbrännare . Fler hushåll har uppkopplingar för elektriska torktumlare och de är billigare att köpa , men gas torkare är billigare i drift under sin livstid .


Relaterade artiklar


elektriska torktumlare information
välja kokkärl uppsättningar
Hur beräknar jag användande ismaskinen makt ?
Felsökning av en Amana frys kyl botten
hur man installerar en packning på den stora gröna ägg
hur man återställer Electrolux ew30es65gs
steg för felsökning bostäder HVAC
hur att reparera dra sladden på en Toro snöslunga
hur man byter baka tändare på en Frigidaire gasugn
hur man installerar en KitchenAid dubbel ugn