tvätt maskindelar reparation

tvätt maskindelar reparation

Om din tvättmaskin är att göra en rolig ljud eller har brutit ner helt , måste du veta var problemet är och vad en del kommer att lösa problemet innan du kan börja lösa problemet . Den elektriska tvättmaskinen var först uppfanns av Alva Fisher 1908. Sedan dess har automatisk , elektronisk styrning lagts till, men hur tvättmaskinen fungerar faktiskt fortfarande i grunden samma .

Agitator

agitator är rörliknande bit i mitten av tvättmaskinen som rör sig medurs och moturs , flytta dina kläder runt för att tvätta dem . Agitatorn rörelser drivs av motorn , så om hela agitatorn slutar arbeta , det är typiskt ett problem med motor eller mellan motorn och agitator. I vissa fall kommer ner på omröraren fortsätta flytta , men toppen av agitator kommer inte . Om detta inträffar kan du använda oftast ett kit agitator reparera att åtgärda det.

Motor

Motorn driver både agitatorn och badkaret av tvättmaskinen , vilket gör att kläder att röra sig. Om motorn slutar att fungera blir badkaret och agitatorn upphöra att flytta . Du kan ersätta en tvättmaskin motorn om det går, men det är inte alltid kostnadseffektivt att ersätta . En ny tvättmaskin motor kommer oftast ställa dig tillbaka $ 100 eller mer i oktober 2010. Innan du byter ut motorn , vrid din tvättmaskin på . Om badkaret och agitatorn inte fungerar , men du fortfarande hör ett motorljud , kanske du inte behöver byta motorn . Ett trasigt bälte eller koppling kan också orsaka badkaret och agitatorn att sluta flytta .

motorkopplingen eller bälte

Varje tvättmaskin har antingen en koppling för motor eller bälte som ansluter motorn till tvättmaskinen överföringen . Motor kopplingar är runda , plastskivor som mäter ca 1 /2 tum till 1 1 /2 inches i diameter. Skivan är vanligtvis mellan två dreven som håller kopplingen mellan motor och transmission . Om ett bälte används , loopar bältet typiskt runt motor och transmission , som bildar en kontinuerlig anslutning . Bälten är gjorda av svart gummi , och loopen av ett bälte typiskt åtgärder om 24 till 30 inches . Bälten är vanligare än koppel i tvättmaskiner .

Transmission

Om din tvättmaskin badkar eller omrörare slutar fungerar och att problemet inte orsakas av motorn eller bälten , är överföringen sannolikt frågan . När en tvättmaskin är påslagen , motorn startar, men motorn enbart rör sig för snabbt för tvättprocessen . En överföring eller koppling används för att bromsa rörelse och hastighet i systemet .

Vattenpump

Vattenpumpen finns vanligen inuti tvättmaskinen i närheten av där dräneringsslangen kommer ut ur maskinen . Vattenpumpen pumpar vatten i och ut ur tvättmaskinen , fylla och tömma badkaret . Om vattnet är på kommande i tvättmaskinen , men inget vatten som förekommer i badkaret , kanske du behöver en ny vattenpump . Eftersom vattenpumpen kontroller även tömmas, ett badkar som misslyckas med att tömma kan också betyda en dålig vattenpump .

Övriga delar

En rad andra mindre delar , såsom lock switch , fyllningen ventil , timer eller ratten selektorer kan även behöva byta på din bricka . Locket switch är en liten bit som svarar mot öppning och stängning av tvättmaskinen och gör tvättmaskinen börjar arbeta när locket är stängt . Fyllningen ventil , även känd som vattenintagsventilen , är en liten ventil ungefär storleken av en mugg , som kontrollerar varmt och kallt vatten som den kommer in i maskinen . Timers kontrollera längden på varje cykel och tvätta . Om en SELECTOR-ratten på din dator går sönder , kan du ersätta det genom att helt enkelt beställa en ny.


Relaterade artiklar


Hur felsöker jag en Kenmore serie 90 torktumlare som är överhettad ?
hur man byter en KitchenAid kylskåp filter
hur man installerar en Frigidaire mikrovågsugn
Hur felsöker jag en Panasonic dörr mikrovågsknappen som håller fastnar ?
Felsökning av en Dyson
få skorstenen att dra i en braskamin
rensar upprätthållandet ljus på en HP LaserJet 4050
fettavskiljare krav för staden Champaign, Illinois
hur man fixar Windows 32hal.dll rotsystem
hur man ansluter en bärbar diskmaskin