möbler stilar av konsthantverk rörelse

möbler stilar av konsthantverk rörelse

Arts and Crafts-rörelsen började i slutet av 1800-talet som en reaktion på den allt dåliga kvaliteten på tillverkade varor som gav från låglöneländer fabriken . förespråkats av arkitekter och konstnärer John Ruskin och William Morris , denna rörelse värderas individuellt hantverk och solida material

Pre-Konst och hantverk

Före flyttningen inleddes, industriell produktion av billiga , var konsumenternas möbler på uppgång . Enligt Morris , hade låga priser och snabb produktion nedsvärtas status hantverkare och undergrävt värdet av högkvalitativa varor .

Principer

Det var rörelsens grundare som hoppades på kvalitet möbler till rimliga priser. Arbetsfördelningen var modet , allt- i-ett produktion skulle åter ingjuta industrin med kvalificerad arbetskraft, snarare än att uppmuntra de dåliga arbetsförhållanden av det löpande bandet .

Möbler Egenskaper

Möbler i Konsthantverkstraditionen är i allmänhet av tunga lokala trä, läder och smide . När det gäller form , bitar är ofta rätlinjiga , och färgerna är oftast jordfärger .

influenser

Enligt Charlotte Jirousek Cornell University, rätlinjiga mönster och mönster för konst och konsthantverk möbler påverkas kraftigt av islamiska och Medeltida design .

amerikanska Arts and Crafts

USA skapade sin egen gren av Arts and Crafts , ofta kallad Mission stil . Detta ingår många av de europeiska Arts and Crafts begrepp och blandar dess estetik med Sydvästra och spansktalande design .


Relaterade artiklar


tips om organiserad rörelse
hur man rengör en långsam rörelse badrum dränering
fördelar och nackdelar med en rörelse aktiveras handduk dispenser
möbler stilar av konsthantverk rörelse
hur man gör en rörelse checklista för ditt anläggningsmaskiner