hur man sållar hem vatten

hur man sållar hem vatten

Enligt lag är alla kommuner skyldiga att tillhandahålla dricksvatten dricksvatten till sina invånare . Det betyder inte att vattnet från kranen smakar bra eller filtreras till en standard som du är bekväm med . Det finns många olika sätt att filtrera vatten hemma . Den billigaste och enklaste är att använda en filtrerad vatten kanna . Du kan också installera en filtrering enhet på kranen . Filtrera vattnet istället för att köpa buteljerat vatten skär ned på avfall , är billigare än på flaska och förhindrar mer plastflaskor från att hamna i en deponi .

Du behöver : .
Filtration pitcher eller kran-filtreringssystem


1
Välj en vatten-filtreringssystem . De två vanligaste , lättanvänd och prisvärd innehålla ett filtreringssystem pitcher system eller ett som ansluts till din kran . Två av de populära märken av vattenfiltrering är PUR och Brita . Om du väljer en kanna , du behöver bara montera den enligt instruktionerna , fyll den med vatten och låt vattnet rinna igenom krukan .
2 .
en blandare filtreringssystem är enkel att installera . Ta bort strålsamlare ur kranen . Normalt är kranen-baserade filter placeras på diskbänken för enkel användning . Du kan ta bort luftaren genom att skruva den i en moturs rörelse .
3 .
Bestäm om du behöver en adapter . Hem kran-filtreringssystem komma med adaptrar för att hjälpa dem passa en mängd olika blandare storlekar . Utvärdera kranen för att se om du behöver använda en eller om du kan gå utan . Om det behövs , placera adaptern inuti kranen . Använd ett mynt för att dra åt om det behövs .
4 .
fast filtret till blandaren . Placera filtret systemet på kranen och vrid basen medurs för att spänna . Ta inte för hårt.
5 .
fast filtret . Packa filtret och skjut den på plats på filtreringssystem . Det kan finnas en plats i en sida så att den kan bara anslutas på ett sätt . Vissa filter måste blötläggas i fem minuter i vatten för att aktivera träkol . Se instruktionerna som följde med ditt filter .
6 .
Aktivera filtret . Filtrering bör ha en strömbrytare på ena sidan att välja mellan filtrerade och ofiltrerade vatten . Du kan använda ofiltrerat vatten att diska , växter vatten och andra uppgifter hushåll . Använd filtrerat vatten för matlagning och dricksvatten . Vrid knappen till den filtrerade inställningen och låta det kalla vattnet rinna i en till två minuter för att spola ut alla bitar träkol och aktivera filtret. Nu ditt vatten är redo att dricka .

tips och varningar


 • Använd alltid kallt vatten med din filtreringssystem . Hett vatten kan skada filtret .
 • Låt vattnet rinna i en minut varje gång du använder det filtrerade inställningen att aktivera filtret före användning.


 • Relaterade artiklar


  fördelarna med toaletter rörelsesensor
  hur man rengör en långsam rörelse badrum dränering
  hur du tar bort sopor från ett handfat
  gas matlagning toppar information
  hemlagad ultraljud lösning för klocka rörelse rengöring
  ersätta en KitchenAid fjäder luckan
  vad köksmaskiner avger strålning ?
  hur man installerar en naturlig värmare gas vägg
  möbler stilar av konsthantverk rörelse
  fördelar och nackdelar med en rörelse aktiveras handduk dispenser