aluminium kontra stål vattenflaska

aluminium kontra stål vattenflaska

Debatten mellan aluminium återanvändningsbara flaskor och rostfritt stål återanvändningsbara flaskor kan aldrig vara helt lösta . En del människor föredrar rostfritt stål , medan andra föredrar aluminium . Mycket av denna debatt startade när man upptäckte att bisfenol A (BPA ) , som finns i många plastflaskor , kan vara skadligt vid förtäring . Med 2010 , enades de flesta källor rostfria flaskor är att föredra . Men aluminium flaskor har sina egna fördelar

Stainless Steel

Rostfritt stål är det självklara valet för återanvändbara vattenflaskor , enligt . till flera källor , inklusive Gaiam Life och Pura Stainless . Det finns flera skäl till detta . Rostfritt stål är hård och extremt återanvändas. Rostfritt stål kräver inga beläggningar för att skydda ytan av metallen . Och det kommer från en blandning av stållegering med omkring 10 procent krom till för rost motstånd .

Aluminium

Aluminium är ett vanligt material för återanvändbara vattenflaskor eftersom det är billigt och lätt . Vissa aluminium flaskor har en extra beläggning på insidan för att förhindra aluminium från leechar i vätskan , vilket gör att risken för förgiftning . Vanligtvis beklädnader använda en epoxy för att skydda metallen , men ibland att flaskorna har en beläggning av plast istället .

Fördelar

Även om rostfritt stål och aluminium flaskor liknar varandra, de erbjuder unika fördelar . Rostfritt stål är tuff och tål maskindisk . Det kommer inte att buckla när de släpps . Det finns ingen oroa sig för rostfritt stål flaskor som innehåller BPA , eftersom de inte har något plastbeläggningar eller delar . Aluminium flaskor är billigare . De ger samma hälsofördelar som rostfritt stål flaskor utan högre prislapp . Aluminium är också lättare , vilket gör det lättare att bära .

Mindre bra

Aluminium är svårare att sköta än rostfritt stål . Tillsats av ett epoxiharts för att skydda vätskor från metallförgiftning innebär i allmänhet att flaskorna måste handtvättas . Aluminium kan också ha en kortare livslängd än rostfritt stål på grund av den tunna flaskorna . Rostfritt stål flaskor kostar i allmänhet mer och kom inte i så många stil alternativ som aluminium flaskor .

varningar

Det finns två potentiella faror med användning av aluminium flaskor . Den första uppstår när epoxi foder på flaskan avtar . Detta utsätter metall till vätska , vilket potentiellt kan orsaka exponering för alltför mycket aluminium än är säkert för konsumtion . Hög exponering för aluminium är tänkt att leda till en högre risk för Alzheimers sjukdom. Men det gjorde det federala institutet för riskbedömning en studie 2007 som hittades aluminium exponering inte orsakar Alzheimers sjukdom. En annan risk för aluminium flaskor är risken för BPA exponering . Enligt forskning som gjorts av Consumer 's Union , kan BPA öka potentiellt risken för reproduktiv problem , cancer och diabetes . När de utsätts för extrem värme , får foder i aluminium flaskor blodigel BPA i vattnet .


Relaterade artiklar


ersätta en KitchenAid fjäder luckan
hur man installerar en trädgårdsslang till en varmvattenberedare
problem med frontmatade tvättmaskiner
felsökning av ett system transportör uppvärmning
hur du tar bort & ersätta en bubbelpool agitator
nuwave ugn vs jetströmmen ugn
hur man öppnar upp en tvättmaskin
hur transportera tvättmaskiner
mikrovågsugn dörr säkerhet
hur du ansluter slangar på en MAYTAG tvättmaskin