hur man tänder ugnen lampan på icke elektrisk gasspis

hur man tänder ugnen lampan på icke elektrisk gasspis

Icke- elektriska gasspisar erbjuda en säker och tillförlitligt sätt att laga mat i hemmet , men det är viktigt att säkerställa att piloten lampor lyser konstant för att undvika risk för olyckor på grund av läckande gas . Ljus piloten ljus för stovetop brännare är ofta självförklarande , men att tända lampan i ugnen kan vara mer komplicerat , men en som alla husägare lätt kan utföra

Du behöver : .
tändsticka eller tändare .


1 .
Stäng av gasledningen som leder till ugnen , eller gasledningen som leder till hela köket om det inte finns en ventil för ugnen gas . Ventilera köket ett par timmar för att möjliggöra uppbyggnaden av gas i området att försvinna. Öppna och ta bort lådan under ugnen och placera ugnen värmeelement , som kommer att vara i toppen av utrymme av lådan.
2 .
Leta ugnen kontrollampa öppning , som kommer att vara på antingen främre eller bakre delen av elementet . Piloten ljusöppning kommer att bli ett litet hål som skyddas av en metallhylsa . När du har hittat lampan , slå på gas på och håll tänd tändsticka eller tändare för piloten ljuset tills den tänds .
3 .
Tänd stovetop Kontrollamporna om det behövs och sätta på ugnen i några minuter för att säkerställa att gasen flyter smidigt och jämnt i värmeelementen . Stäng av ugnen och kontrollera att se till att lampan fortfarande brinner starkt , byt sedan ut ugnen lådan .

tips och varningar


 • Vissa kaminer kan ha en kopplingspunkt för ugnen pilot ljus annat än lådan , så leta efter en liten dörr eller hänvisa till din användarmanual för ytterligare information.
 • Det kan vara skadligt att lagra extra kastruller och lakan cookie i dessa lådor , eftersom de kan utsättas för höga nivåer av värme under tillagningen och konsekvent låga nivåer av värme beror på att piloten ljuset .
 • Försök aldrig tänd omedelbart din pilot ljus utan att gasen skingra med ventilation , eller du kanske riskerar en allvarlig gasexplosion vid försök att tänd omedelbart piloten .
 • När osäker på var din pilot ljus , alltid stänga av gasen för att söka efter den för att undvika överraskande blixt av eld som uppstår när det uppdagats med en tändsticka .
 • Om signallampan inte konsekvent förblir tänd , kontakta din gasbolag eller en reparation specialist för att fixa din potentiellt farliga problem .


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar kåpor ö rad
  nuwave ugn vs jetströmmen ugn
  vad köksmaskiner avger strålning ?
  hur man installerar ENDOKRIN kåpor spis
  hur du ansluter en sump pump
  hur man installerar en trädgårdsslang till en varmvattenberedare
  hur man tänder ugnen lampan på icke elektrisk gasspis
  hur man installerar en nätsladd
  hur man hyra solpanelerna paneler
  hur troubeshoot MAYTAG diskmaskiner