hur ska anslutas en ventil avloppsslang på en MAYTAG tvättmaskin

hur ska anslutas en ventil avloppsslang på en MAYTAG tvättmaskin

Den Maytag Avloppsslangen används för att pumpa vatten ur enheten när det är dags för centrifugeringen. När avloppsslangen ventilen inte fungerar , måste du ersätta den . En dräneringsslang ventil som inte fungerar kan det orsaka läckage i din enhet som skulle kunna kortsluta din motor . Ändra denna ventil är inte en hård process, men det kommer att kräva lite arbete och några vanliga verktyg
1 .
Koppla din tvättmaskin kabel från väggen . Bryt slangar från enheten med hjälp av ett par kanal lås för att stänga av slangkopplingar till vänster .
2 .
Ta bort slangarna från tvättmaskinen . Dra tvättmaskinen ut från väggen så att du kan komma till baksidan av enheten . Ta bort skruvarna till panelen på enheten . Dessa kommer att ligga på upp till vänster och höger sida av den övre panelen .
3 .
Ta bort den övre panelen av enheten och ta bort skruvarna som håller fronten på enheten . Dessa kommer att ligga på upp till vänster och höger sida av frontpanelen . Ta bort den främre panelen på Maytag tvättmaskinen .
4 .
Leta reda på avloppsslangen . Denna slang kommer att bli lång och startar vid den nedre vänstra sidan av tvättmaskinen . Det kommer att komma genom den bakre panelen och in i ett stuprör i din tvättstuga .
5 .
Ta bort avloppsslangen på tömningsventilen . Dräneringsventilen kommer att anslutas till dräneringsslangen . Skruva dräneringsventilen från tvättmaskinens dräneringsröret genom att vrida den åt vänster tills det lossnar .
6 .
Skruva din nya dräneringsventilen på dräneringsröret i tvättmaskinen genom att vrida den till höger tills det är säkert . Fäst dräneringsslangen tillbaka på tömningsventilen . Kör dräneringsslangen tillbaka genom tvättmaskinen och in i stupröret i din tvättstuga .
7 .
Anslut frontpanelen och den övre panelen till tvättmaskinen . Byt ut skruvarna som håller ihop allting . Anslut dina linjer vattenförsörjning till enheten . Anslut enheten tillbaka till vägguttaget .

tips och varningar


 • Lämna ett dräneringsventil obevakad kunde spränga din motor och orsaka vattenskador i din tvättstuga .


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar ENDOKRIN kåpor spis
  hur man byter en MAYTAG arm diskmaskin tvätt
  hur man rengör och fastställa en ångtvätt
  Kenmore luftfuktare filterbyte
  hur reparera ett vakuum sladd
  hur du tar bort sopor från ett handfat
  instruktioner för matlagning med en vatten rökare grill
  hur man rengör en långsam rörelse badrum dränering
  slät topp kaminer vs elektriska spisar
  hur ändrar värmeelementet i en Kenmore torktumlare