köksfläkt stilar

köksfläkt stilar

Syftet med en köksfläkt är att ventilera luft och eliminera lukter och ångor från köket . I allmänhet spisfläktar och spiskåpor " bredder varierar mellan 33 inches och 66 inches . Spiskåpor kan innehålla funktioner som exempelvis hög kapacitet fläktar ventilation , elektroniska kontrollpaneler , automatisk start , variation av fläkthastigheter , sensorer värme , en uppvärmning av mat magasinet , indikatorer för filter underhåll , starkt ljus för arbete och mjuk belysning natt .

Under skåp

Troligen den vanligaste stilen av köksfläkt monteras under ett köksskåp . Denna stil är med ventilationsanordningar eller cirkulerande sorten . Ventilerade under huvor skåpet sortiment bifoga ett ventilationsrör i skåpet att ventilerna på utsidan av huset. Uppvärmda luften in genom ett galler eller filter mekanism och reser upp ventilationsröret .Recirkulering stil kåpor är inte ventileras . Istället kommer in luft och behandlas genom ett filter eller serie av filter och återförs sedan till köket . Dessa individuella filter eller kombinationer av filter kan omfatta ett aktivt kol -filter som fångar lukt , ett veckat glasfiberfilter som tar bort rök och ett nät rutnät av aluminium som fångar stänk .En variant på under skåpet köksfläkt är köksfläkt som monteras under ett skåp under mikrovågsugn . I detta fall står mikrovågsugnen mellan spiskåpan och skåpet. Dessa kan vara portad eller kan cirkulerar luften .

Island Hood

En variant av fristående köksfläkt är en ö huva . Denna skorsten-typ fläkten är placerad ovanför spisen , och ett ventilationsrör ansluts till taket . Om huven är formad som en traditionell skorsten eller är platt , klockformade eller om konfigurationen är detta fristående spiskåpan en gemensam val för kök med matlagning yta ovanpå en ö . Island spisfläktar och spiskåpor finns i en mängd olika material , färger och storlekar för att blanda med alla kök design .

Wall Chimney

En vägg skorsten köksfläkt är ett populärt val för en rad som står mot en vägg och inte har ett skåp ovanför . I de flesta fall är en vägg skorstenshuven ventilerade och används med ett utbud som vilar mot en yttervägg .

Downdraft

Det är inte en köksfläkt i den mest teknisk mening , tjänar ett utsugsbord syftet med en köksfläkt . I det här fallet , i stället för luft stiger in i en huva , uppvärmd luft och ångor sugs in i en utsugsbord och ventilerad utanför eller under huset . Vissa serier inkluderar en utsugsbord funktion som eliminerar behovet av en köksfläkt , och det finns några som säljs separat.


Relaterade artiklar


Hur får man en bra bränna från en pelletskamin
hur man installerar en trädgårdsslang till en varmvattenberedare
hur man installerar kåpor ö rad
hur du lagrar tvättmaskiner utomhus
hur man tänder ugnen lampan på icke elektrisk gasspis
hur man använder vatten natriumbikarbonat i tvätt
lufthanteringsdonet typer
hur man ändrar en ugn tändare
nackdelarna med frontmatade tvättmaskiner
hur man gör en kylskåpet kallare