slät topp kaminer vs elektriska spisar

slät topp kaminer vs elektriska spisar

De som är intresserad av att installera en ny spis i köket kanske redan har beslutat att gå med elektriska över en gasspis , men är fortfarande osäker på vad slags elektrisk räckvidd för att välja . Elspis kaminer finns i två typer , slät topp spisar induktion och grundläggande elspisar som vanligtvis spole toppade

Om Smooth början Induction Kaminer

En smidig översta segmentet induktion sortiment är ett kök som inte har konventionella sortiment brännare , och har i stället ett helt plan och slät yta . Brännarna är byggda direkt under och hällen värms upp snabbt .

Om elspisar

Grundläggande elspisar brukar vara avsedda för spole toppar , som kräver att spolar för att värma upp innan de kan användas för att laga mat . Till skillnad från slät högsta kategori , grundläggande elektriska spisar har de ofta olika brännare skyddas av dropp burar .

Fördelar med Smooth Top Induktion Kaminer

Många föredrar en smidig översta segmentet för traditionella elektriska brännare eftersom de är lättare att rengöra . Mat eller sås som droppat på den flata ytan av ett slätt översta segmentet är lättare att rengöra än om det faller under Droppkar och bränner in i ytan av ett bassortiment . En annan fördel med slät översta segmentet är att det ger nästan omedelbar värme , som fungerar mycket snabbare än elektriska brännare . Den energi riktas in i kokkärlet detta sätt , vilket innebär mindre värme går till spillo . Mindre bortkastad värme innebär kallare kök jämfört med en grundläggande elektrisk eller gasspis .

Nackdelar med Smooth Top Kaminer

Även slät topp bastuugnar är lättare att städa upp för spill , måste några droppar omedelbart torkas upp för att undvika skador ytan . En smidig översta segmentet också kan endast rengöras med speciella rengöringsmedel som inte repar . Särskild köksredskap också krävs för en smidig topp spis eftersom de kan också skada ytan . Alla dessa krav , plus priset på kaminen , gör den släta toppen kaminen en dyrare investering . Den mjuka toppen kaminen också är inte perfekt för hem som är benägna att strömavbrott , som att inte ha el innebär att du inte kommer att kunna laga mat . I sådana fall kan en backup generator behövas .

Fördelar med elspisar

En fördel med grundläggande elektriska spisar med spole toppar är att de är billigare . Vissa kockar också kanske föredrar att spolen toppar inte kräver speciella rengöringsmedel eller kokkärl .

Nackdelar med elspisar

För grundläggande elektriska spisar är energi först omvandlas till värme innan det är riktat till ett kokkärl , vilket innebär en hel del värme går till spillo och går in värma upp köket i stället . Elspisar med spole toppar , droppkar eller burar dropp också är mycket svårare att rengöra , och fläckar som inte är omedelbart tenderade att får permanent brännas i sortimentet .


Relaterade artiklar


hur man rengör ett Alen luftrenare filter
gas matlagning toppar information
funktionerna i en Fantom haj vakuum
tips om organiserad rörelse
om Weston kött Skärmaskiner
hur man använder vatten natriumbikarbonat i tvätt
ersätta en KitchenAid fjäder luckan
instruktioner om hur du installerar värmaren gas, vatten
hur man hyra solpanelerna paneler
möbler stilar av konsthantverk rörelse