vad gör kompakta lysrör effektiv ?

vad gör kompakta lysrör effektiv ?

Enligt US Department of Energy , som ersätter en glödlampa i varje hem i Amerika med ett effektivare kompaktlysrör glödlampa (CFL ) skulle spara omkring $ 700 miljoner per år i energikostnader . Byte av dina lampor med CFL motsvarigheter kan spara ca $ 30 vardera under den tid som glödlampan . CFL är 75 procent effektivare i energianvändningen än vanlig glödlampa och varar 10 gånger längre

Vad är en lågenergilampa ?

CFL är en modern form av den gamla lysrör glödlampa. De finns nu i en mängd olika former för att passa de vanligaste lamporna , snarare än bara den långa , rörformade glödlampor du kanske är bekant med . Den nyare formuleringar av fosfor i lökarna göra dem tillgängliga i ett brett utbud av lätta temperaturer , lämplig för ett antal användningsområden runt ditt hem och kontor .

CFL Effektivitet

CFL genererar ljuset annorlunda än vanlig glödlampa . En glödlampa fungerar genom att skicka elektricitet genom en kabel glödtråd som värmer upp och lyser och avger ljus . CFL har ingen glödtråd . Elektricitet passerar genom ett rör som innehåller argongas och kvicksilverånga och ultraviolett ljus skapas av samspelet mellan el och gas . Det ultravioletta ljuset exciterar en fluorescerande beläggning på insidan av röret , vilket gör synligt ljus . Eftersom CFL inte har för att upprätthålla den uppvärmda glödtråden under drift den använder mycket mindre el .

Jämföra CFL och glödlampa

En 22-watts CFL producerar en liknande nivå av ljus som en 100-watts glödlampa . Den el dra av glödlampa är konstant . Medan CFL tar mer el för att starta lampan upp och bringa ljus till sin rätta temperatur sänker effektbehovet under drift . Livet för en lågenergilampa är också längre än vanlig glödlampa eftersom den inte har värme och kyla cykel av glödtråden som så småningom gör att tråden misslyckas .

jämföra kostnaderna

Den initiala kostnaden för CFL är betydligt högre än den låga kostnaden för en glödlampa och detta har hållit många människor från att göra investeringen . Priserna minskar stadigt eftersom fler människor börjar använda lågenergilampor , men det ursprungliga priset för en 22-watts glödlampa är cirka tre gånger kostnaden för motsvarande 100-watts glödlampa . Du bör ha i åtanke att den spar energi sett över hela lampan mer än kompenserar skillnaden i den ursprungliga investeringen.

effektivitet Avfallshantering

glödlampa kan kastas med hushållssoporna eftersom den är gjord av metall, glas, och lite luft och keramiska material . En utbränd CFL är en annan sak . Det kvicksilver som används i lampan är ett giftigt ämne och därför inte bör kastas bort för att placeras i deponin . Den CFL bör vidtas för att en godkänd återvinningscentral , försiktigt så att inte bryta lampan i processen .


Relaterade artiklar


Hur får man en bra bränna från en pelletskamin
hur man installerar en trädgårdsslang till en varmvattenberedare
hur man byter en MAYTAG arm diskmaskin tvätt
Vilka är fördelarna med att ha en spisinsats ?
felsökning av ett system transportör uppvärmning
hur man sållar hem vatten
felsökning av en tvättmaskin som inte kommer att dränera
hur man installerar ENDOKRIN kåpor spis
gas matlagning toppar information
hur du ansluter en sump pump