Varför går brandvarnare av i kallt väder ?

Varför går brandvarnare av i kallt väder ?

Brandvarnare är ett måste. Ett hem som inte är utrustad med ett larm , eller helst med mer än en , sätter de ombordvarande i fara. När brandvarnare installeras i ett hem eller någon typ av byggnad möjlighet till en person dör i en brand halveras , enligt Usfa. dhs. gov . Men ibland brandvarnare kan fungera och börja pipa i vad som verkar finnas någon uppenbar anledning. Detta sker ofta vid kall väderlek

Du behöver : .
Matcher

Kondens

Enligt Firexsafety . com , kan ett larm aktiveras på grund av vattenånga , som är kondens som uppstår i detektionskammaren av brandvarnaren . Sensorn i larmet sinnen partiklar . När vattnet kondenserar i kammaren , kommer larmet börjar pipa . Detta är benägna att inträffa när det är extremt kallt ute

Överväganden

Det är en bra idé att sätta en brandvarnare i ett garage eller på vinden . Det kan dock bli riktigt kallt i dessa områden så välj ett alarm som inte påverkas av kondens .

Läge

Kanske brandvarnaren är för nära badrummet och håller på att påverkas av ånga fly inifrån . Detta kan leda till att pipa , eftersom kondens kan komma in i larmet kammaren . Om larmet ligger för nära en dörr som öppnas mot omvärlden kan det pip .

Förhöj din Termostat

Om larmet intuits att temperaturen i ditt hus är för kallt , får det börja pipa eller kvittrar . Sänk termostaten upp lite och se om detta quells den pipa .

Möjligheter

Larm kan luras till att gå ut med ånga eller rök från matlagning . Om detta händer upprepade gånger, överväga att flytta larmet till en ny position som är längre bort från matlagning området så att det inte kommer att svara på ånga eller ångor från matlagning .

Typer

När man köper en brandvarnare , köpa en som antingen har en fotocell eller en jonisering sensor . En fotocell använder en ljuskälla som lyser på en ljuskänslig sensor i larmet . När röken från en brand stör ljuset , går larmet . En joniseringsdämpande larm använder en liten mängd radioaktivt material som uppmanar luften i larm kammaren att leda elektricitet. Rök från en brand kommer att störa den elektriska strömmen , och det är vad utlöser larmet . Brandvarnaren som du köper bör godkännas av ett testlaboratorium .


Relaterade artiklar


hur man öppnar en strömvirvel tvättmaskin
värmepump alternativ
hur man rensar en torktumlare vent
fördelarna med en luftfuktare
hur du återvinner värmen från en torktumlare
funktionerna i en Fantom haj vakuum
hur rinna en 20 - liters elektrisk varmvattenberedare
hur man byter GE keramisk spis toppar
hur man rengör eldstäder breckwell pellets
hur man beräknar watt för en generator