delar av en rad

delar av en rad

En stor apparat , är intervallet ofta den främsta källan matlagning för måltider i hemmet . Det finns två grundläggande typer av områden-gas och el . Intervall finns också i olika stilar som droppe eller slide-i intervaller , fristående , dubbla versioner ugn och duell-bränsle . Även om varje rad har många delar , finns det några huvudsakliga delar av nästan alla olika

brännare

elspisar erbjuder två typer av brännare-. standarden spolen brännaren och den mer avancerade glaskeramikhällen. Den traditionella spole Brännarna är förhöjda något över det intervall toppen och lätt att rengöra. En glaskeramikhäll har strålande element inneslutet under ett blad av keramiskt glas för att skapa en jämn matlagning yta . Grundläggande gasbrännare erbjuda exakt temperaturkontroll som låter kokkärl att värma eller kyla nästan omedelbart.

Knoppar och kontroller

Så gott som alla olika funktioner styrs av rattar, knappar eller rattar . En majoritet av intervallen erbjuda elektroniska touch-kontroller för ugn inställningar med reglage kontroller för hällen . Men vissa områden är helt ratt-fri med bara touch-kontroller . Beroende på den specifika modell , kan kontroller och rattar vara placerade på den övre , främre av sortimentet eller på en panel längst upp , tillbaka i sortimentet.

Inredning ugnslampan

De flesta modellerna har en invändig ugn ljus som aktiveras när luckan öppnas . Vissa modeller har också en knapp eller omkopplare på kontrollpanelen för att tända när ugnsluckan är stängd , vilket gör det enkelt att kontrollera framstegen i maten när den tillagas . De flesta modeller kräver en 40 watts glödlampa apparat som enkelt kan ändras .

Termostat

syftar till att reglera och upprätthålla ugnstemperatur , är termostaten en central del av alla sortiment . Vanligtvis finns i kontrollpanelen fungerar termostaten genom att cykla värme på och av för att upprätthålla önskad ugnstemperatur. Termostaten är ganska enkel att justera genom att följa guiden finns i de flesta instruktionsböcker .

Manualer

Som med alla stora apparaten, instruktionsboken, eller användning och skötsel manual, är en ovärderlig del av intervallet . Manualer erbjuder ofta installation , uppgifter om garantier , artikelnummer och namn , rengöring tips , varningar och specifika detaljer om funktionalitet .

Handtag och dörrar

Handtag och dörrar tjäna funktioner samtidigt utlåning till stil och utformning av köket . Handtagen är typiskt färgmatchad med stilar från enkla visor till skulpterade handtag och high-end skålade design . Dörrar finns i en rad olika stilar också, från den enkla fönsterlösa porslin ugnsluckan till ramlösa glasdörren med en överdimensionerad fönster .


Relaterade artiklar


felsökning av en ugn gasspis som inte kommer ljus
hur rinna en 20 - liters elektrisk varmvattenberedare
hur du installerar en pelletskamin i ett hörn
att byta en glödlampa i bubbelpoolen spis
hur man kan kontrollera en Frigidaire filter
hur man rengör det andra fönstret i ugnsluckan
fördelarna med toaletter rörelsesensor
hemlagad ultraljud lösning för klocka rörelse rengöring
köksfläkt stilar
lätt att använda automatisk kompost