hur man ansluter en maker kylskåp is

hur man ansluter en maker kylskåp is

Ett hem som aldrig någonsin haft ismaskinen kan ha en vatten -anslutning installerad för ett nytt kylskåp är ismaskinen . Modern clamp-on vattenförsörjning ventiler eliminera behovet av komplicerade VVS -anslutningar och de utgifter som när du ringer en rörmokare . Clamp -on vatten ventiler kan ge konstant låg volym vatten en ismaskin behov . Ett kylskåp ska ha frysen termostaten inställd på noll grader Fahrenheit. Denna temperatur kommer att stoppa de flesta bakterier från att växa i frysen

Du behöver : .
Drill1/2-inch spade bitEmery kitFlat clothSaddle ventil screwdriver1/4-inch koppar tubingAdjustable wrenchTape measureTubing cutterPliers .


1 .
Borra hål i skåpet väggar för vattenlinjen med en borr med en 1/2-inch spade lite . Håll hålen så nära den bakre väggen som möjligt .
2 .
Clean en 2- tums plåster i diskhon i kallt vatten-line ( den till höger ) med en smärgel trasa . Kopparröret måste ha en blank och ren yta .
3 .
Anslut en sadel ventilen till blanka plats på koppar vattenlinjen . En sadel ventil kommer som ett kit , med övre och nedre halvor samband med skruvar . Ta bort sadeln hälften av ventilen. Placera ventilen halvt mot den blanka delen av kopparrör . Grenslar kopparrör med sadeln halv och koppla ihop de två halvorna med skruvarna . Använd en flat skruvmejsel för att dra åt låsskruvarna .
4 .
Tryck 1/4-tums kopparrör från kylskåpet området till vattnet ansluta .
5 .
Böj kopparrör i skåpet för att passa sadeln ventilen . Placera sadeln ventilens kompressionsmuttern och hylsan på kopparledning . Skjut kopparledning i sadeln ventilens port . Skjut hylsan över röret på ventilen hamnen . Dra åt kompressionsmuttern med en skiftnyckel .
6 .
Åtgärd 6 meter kopparrör ut från skåpet till kylskåpet området med ett måttband . Skär kopparrör på denna plats med slang fräsar . Slangar fräsar klämma på en bit slang . Snurra slangen medan du drar åt slangen saxen handtag . Bladet på klämman spänner och skär ett spår i röret.
7 .
Böj kopparrör från skåpet i en stor spole med den avslutande slutet nära ismaskinen .
8 .
Skjut ismaskinen : s vatten-ventil kompressionsmuttern och hylsan på slutet av kopparledning. Sätt i kopparledningen i vattnet ventilen och dra åt kompressionsmuttern med en skiftnyckel . Kontrollera att ismaskinen vattenförsörjning linje också ansluter till ventilen .
9 .
Anslut ismaskinen elektriska anslutningen inne i frysen . Pluggen snäpper på plats .
10 .
Skjut vattnet röret i ismaskinen och tryck ismaskinen mot frysen väggen . Rada upp monteringshålen och installera monteringsskruvar.
11 .
Vrid sadeln ventilens handtag medsols med en tång . Handtaget kommer att skärpa som bladet stämplingar ett hål i kopparrör . Vrid handtaget moturs för att öppna ventilen .
12 .
Kontrollera var passande för läckor . Dra åt läckande kompressionsmuttern med skiftnyckeln .
13 .
Anslut kylskåpet .


Relaterade artiklar


frågor om pool pumpar
hur du tar bort avslutningar på diskmaskiner
typer av balsam fönster luft
hur man kan bli av mögel i en tvättmaskin
hur du gör din egen passiv värme solpanel med aluminiumburkar
hur man rengör och kalkar en ugn luftfuktare
hur man rengör ludd från inuti en torktumlare
jämföra ugn kostnad gas kontra elvärme
historia av luftkonditionering
möbler stilar av konsthantverk rörelse