problem med golvvärme värme

problem med golvvärme värme

Radiant golvvärme är en typ av värmesystem som använder trådar, rör eller ledningar som installerats under ett golv för utstrålar värme upp från . golv och in i rummet. Strålningsvärme använder normalt el för att värma upp elementen, men naturgas eller olja används ibland . Medan golvvärme värmare har många fördelar finns det också en del problem med det system som potentiella köpare bör känna till innan de köper den .

Installation

Installation är ett av de största problemen med golvvärme . Radiant golvvärme är installerad under eller i golvet grund på cement stiftelser , och under golvet i piren och balk stiftelser . Vissa typer av golvvärme värmare installera mellan bjälkarna eller plattor i en våning , men i de flesta fall är specialiserade golv nödvändigt . Såvida inte strålningsvärme systemet är installerat när huset är byggt , installerar systemet är rörigt , tidskrävande och dyrt . Ibland hela golvet måste dras upp för att installera värme linjerna.

Kostnad

Radiant golvvärme är också dyra på två sätt . Under installationen kostnader är höga på grund av slangar eller ledningar som måste träs genom eller runt golven i hela huset . Dessa kablar eller slangar är något dyrt, och arbetskrävande att installera . Strålningsvärme kan också bli dyrt vid användning på grund av det sätt som systemet fungerar. Värmen strålar sakta genom rummet , som tar mycket energi i stora utrymmen . Detta kan orsaka elräkningar att öka snarare än minska .

Effektivitet

Radiant golvvärme system är inte särskilt effektiv. De måste värme för extrema temperaturer för att utstråla sin värme till hela rummet . Värmen i rör eller ledningar ständigt producera värme , men mycket av värmen avleds i golv, väggar eller luft innan det är märkbart varmare i rummet . I kallare klimat kan den strålande golvsystemet kör alltid på grund av den bristande effektiviteten i systemet . Vissa golvvärme system är mer effektiva än andra , nämligen vattenburna system som används med keramiska golv .

fördröjning

Tiden mellan när värmen är inledningsvis är påslagna och när värmen blir märkbar i rummet kan vara flera minuter upp till en timme . Detta beror på det sätt som strålningsvärme fungerar . Strålningsvärme liknar en öppen spis. Värmen strålar från golvet och värmer upp de föremål som ligger närmast det första , så småningom uppvärmning av hela rummet . Den tid mellan när systemet slås på och när rummet faktiskt känns varm är tillräckligt för att avskräcka en del människor från att använda golvvärme värmare .


Relaterade artiklar


felsökning utomhus AC enhet
hur man väljer en elpatron
Hur man testar starta kondensatorer
hur man gör toast i mikrovågsugnen
hur man rengör utblåsslangen till Kenmore serie 80 torktumlare
nuwave ugn vs jetströmmen ugn
Kenmore luftfuktare filterbyte
hur reparera ett vakuum sladd
korrekt förfarande för hur man fyller en butan ljusare
hur man byter en Kenmore trumman tätning