vad som är billigare i drift : en gas eller en elektrisk varmvattenberedare ?

vad som är billigare i drift : en gas eller en elektrisk varmvattenberedare ?

Den elräkning , ingen vän till husägare och hyresgäster vissa , är en månatlig kostnad som kan orsaka stora ekonomiska smärta . Efter att ha lätt tillgänglig varmt vatten är en bekvämlighet som moderna mänskligheten har blivit ganska van vid . Valet om hur man värma vatten kan ha en betydande långsiktig påverkan på budgetfrågor

gasens fördelar Varmvattenberedare

En fördel med att använda gas är att det brinner rent-producerar endast vattenånga och koldioxid och orsakar inga skador på miljön. Den kan användas för att driva ugnar , spisar , tvättmaskiner och torktumlare , spisar och varmvattenberedare . Gasdrivna värmesystem som är mest populära i USA och det finns över 100 års värde av naturgas i Amerika . Leverans av gas genom underjordiska rörledningar , gör det tillförlitligt vid dåligt väder som kan nära vägar till lastbilar som levererar andra bränslen .

Nackdelar Gas Varmvattenberedare

Demand ( tankless eller momentana ) modell gasdrivna varmvattenberedare har högre flöden än el men kan slösa energi med en ständigt brinnande tändlåga . De största tankless gasdrivna varmvattenberedare kanske inte kan leverera tillräckligt varmt vatten för samtidig , många användningsområden i ett stort hushåll och de är också dyrare att köpa än konventionella ackumulerande vattenvärmare .

Fördelar med varmvattenberedare

eldrivna varmvattenberedare är billigare att köpa än gasdrivna modeller eftersom de är mindre komplicerade , enklare att installera ( kräver ingen rör eller ventiler ) och är säkrare än gas modeller , eftersom de aldrig kommer att ha ett bränsle läcka som eventuellt skulle kunna orsaka en explosion. Och gas läcker in i hem från en felaktig Signallampan kommer aldrig att bli ett bekymmer .

Nackdelar med varmvattenberedare

Elektriska varmvattenberedare kostar mer att driva än gasdrivna varmvattenberedare eftersom el är dyrare än gas . Elektriska varmvattenberedare tar också längre tid att få upp temperaturen i kallt vatten än vad gasdrivna varmvattenberedare , ibland passeras av gas enheter i denna rating med så mycket som 66 procent , vilket gör dem mindre som kan tillhandahålla flera krav på varmvatten .

Överväganden

Enligt ConsumerEnergyCenter. org är naturgas betydligt billigare på årsbasis än både propan gas och el för att driva varmvattenberedare. Om du redan har gasledningar kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att köra en gas linje till varmvattenberedaren . Invånarna på landsbygden platser som inte har naturgas rader kan välja att använda propan för uppvärmning av vatten eftersom det vanligtvis är billigare än el.


Relaterade artiklar


typer av vatten värmesystem
vad som är billigare i drift : en gas eller en elektrisk varmvattenberedare ?
hur man fixar en tvättmaskin korg
möbler stilar av konsthantverk rörelse
hur man fixar en Prem -i - Luftavfuktarens
efterfrågan varmvattenberedare myter
hur transportera tvättmaskiner
verkstadsutrustning och verktyg
felsökning av en propan varmvattenberedare
hur du ställer in ett hem luftfuktare