Fördelarna med solvärme

Fördelarna med solvärme

I klimat där solen är antingen rik eller intensiv , solvärme kan ekonomiskt värma ett hus , källare eller ett rum och spara . pengar på verktyg . Solar luftvärmare finns tillgängliga i handeln eller kan göras hemma med olika svårighetsgrader . Solfångare arbete genom att samla in värmen från solen och pumpa det in i huset för att värma ett rum , garage , källare eller ett helt hem .

Kostnad

Solar luftvärmare inte behöver vara dyrt , även om det finns värmare för alla plånböcker. De kan vara tillverkade av enkla plywoodlådor fyllda med tomma aluminiumburkar läsk vars bottnar har tagits bort . De kan också fyllas med material som samlar värme , som tegel , och som luft pumpas över dem , värmer upp den . Dessa boxar är täckta med klart glas eller plexiglas , och eftersom luften värms upp , är det blåses in i byggnaden med hjälp av en liten fläkt . När byggs eller köps , det finns inga mer kostnader i samband med produktion av värme när solen skiner .

ren energi

Solenergi är ett av de renaste energikällor tillgängliga . Det är förnybar och är grunden för livet på denna planet , och i tempererat klimat och berg , solfångare kan värma bostäder med viss tillförlitlighet under höst, vinter och vår. Medan de flesta hem behöver någon form av extra värme när natten faller eller dagen är grumligt, kan sol luftvärmare minska beroendet av el , fossila bränslen eller ved .

fjärrplatser

Solar luftvärmare är användbara på platser där Det finns ingen tillgång till el eller gas för att köra generatorer . Fjällstugor , skidlodgerna och även husvagnar kan värmas med hjälp av solfångare . Värmen vinster kan bli betydande under dagen , skära ner på behovet av att använda icke förnybara energikällor , så länge solen skiner .


Relaterade artiklar


köksutrustning lista
konvektion vs standard temperaturer ugn
problem med golvvärme värme
hur man byter ett bälte på en elektrisk tork
hur man byter en Kenmore trumman tätning
lufthanteringsdonet typer
hur man gör en kylskåpet kallare
hur man installerar ersättning bubbelpool vatten filterpatroner
vad som är billigare i drift : en gas eller en elektrisk varmvattenberedare ?
Hur ljus du piloten ljuset av en magisk kock gasspis ?