felsökning för en Kenmore elit bricka

felsökning för en Kenmore elit bricka

Ett antal diskmaskiner är en del av Kenmore Elite -serien . Vissa av dessa diskmaskiner är frontmatade apparater , medan andra ladda från sidan . Vissa modeller är utrustade ångande kapacitet och andra rynkor -reducerande egenskaper . Även om det finns skillnader mellan olika typer av Kenmore Elite brickor , det finns också många likheter . Om du upplever problem med din Kenmore Elite bricka , kan du felsöka den för att fastställa orsaken. I många fall är problemen samma

Skärmmeddelanden


1 .
Kontrollera vattenslangar och ventiler som är anslutna till tvättmaskinen för att se till att de inte är vikt eller kläms om du ser " LF " meddelande på din tvättmaskin . Den " LF " meddelandet betyder brickan tar för lång tid att fylla . Tryck på " Stop " för att rensa displayen .
2 .
Öppna locket för att brickan och omfördela lasten om "UL "visas på apparaten . Den " UL " budskap står för " obalanserad last . " Omfördela lasten ska rätta till eventuella obalanser i brickan och låta brickan att rotera fritt . Stäng locket och tryck på " Start " för att starta tvättmaskinen .
3 .
Öppna brickan och ta bort flera poster om "OL "visas . Den " OL " budskap står för överbelastning . När du tagit bort kläder , tillsätt mer tvättmedel , stäng locket och tryck på " Start . "

Oljud


1 .
Kontrollera golvet där tvättmaskinen står är platt och hård . Ett mjukt golv inte ger bricka med adekvat stöd . Detta I sin tur gör att brickan att röra sig medan den är i drift . Detta skapar ett vibrerande ljud .
2 .
Dra åt låsmuttrarna på fötterna av tvättmaskinen. låsmuttrarna ska vara i nivå mot botten av brickan. Förloraren nötterna är , desto mer sannolikt är brickan inte är korrekt balanserad . Detta orsakar också vibrationer buller .
3 .
Ignorera vissa ljud . Brickan kan klicka i mellan omgångarna. Detta är normalt. När tvättmaskinen avlopp , kan det gurgla eller brum . Detta är också normalt . Stänk ljud är också normalt om du tvättar en mindre -än- belastade .

Vatten Problem


1 .
Kontrollera kallt och varmt vatten slangar som är anslutna på baksidan av brickan . Vrid dem medurs med en skiftnyckel att säkerställa att de är täta . En mindre än tät anslutning kan leda till läckage .
2 .
Skruva av varmt och kallt vatten insugningsventilerna Om tvättmaskinen inte fylls tillräckligt snabbt eller som fyllning långsammare än normalt. Ta bort eventuella film eller skräp från insidan av slangarna och dra dem tillbaka till deras anslutningar .
3 .
Vrid varmt och kallt vatten kranar i medurs riktning för att se till att de är helt på . En helt slutna eller delvis slutna kran kan göra att brickan inte att kunna fylla upp lika snabbt som det borde. Det kan också påverka hur bra tvättmaskinen kan skölja kläder .


Relaterade artiklar


typer av balsam fönster luft
hur man rengör skrivmaskin nycklar
slät topp kaminer vs elektriska spisar
hur man passar en ugnslucka
vad gör kompakta lysrör effektiv ?
hur man gör en rörelse checklista för ditt anläggningsmaskiner
hur man använder kylskåp utomhus
vad är luften i en varmluftsugn för ?
hur du använder en dammsugare steamvac spinscrub
hur man byter en diskmaskin tätning