historien om den elektriska kniven

historien om den elektriska kniven

Våra kök är fyllda med elektriska apparater och apparater som kan göra att skapa måltider eller tilltugg en enkel upplevelse . I själva verket är vi så vana vid att ha teknik och bekvämlighet på våra fingertoppar som ofta glömmer vi att generationerna före oss hade aldrig dessa fördelar . Den elektriska kniven är en sådan uppfinning

Du behöver : .
Skruvmejsel

Om den elektriska kniven

Den elektriska kniv är en handhållen kniv som är spänningssatt igenom. en liten motor och har två sågtandade blad som klipps ihop . När den är påslagen , bladen flytta mycket snabbt fram och tillbaka , vilket ger en sågning rörelse . Detta gör att användaren bara att hålla kniven över maten och skiva den utan att använda någon fysisk ansträngning . Dessa knivar finns idag som elektriska eller sladdlösa små apparater och är även kallad " elektriska förskärare . "

Bakgrund

Efter andra världskriget kunde många överklassens hem inte längre har råd anställda att laga egen mat och så många hemmafruar var ensam med uppgiften att matlagning och serverar maten . Det blev en utmaning att offentligt noterades och en man i synnerhet insåg att kvinnor behövs kulinariska hjälp i köket . Som elektricitet blev mer tillgänglig och behovet av köksbiträde var på uppgång , kombinerade han användningen av en interiör med förbränningsmotorer med dubbla blad för att skapa den elektriska kniven .

Inventor

Jerome L. Murray ( 12 augusti 1920-januari 7, 1998 ) var uppfinnare av den elektriska kniven , tillsammans med minst 75 andra inhemska och utländska patent för andra uppfinningar . Dessa inkluderar peristaltiska pumpen , som används i öppen hjärtkirurgi, och den första väderkvarnen användes för el , som var hans första uppfinning vid 15 års ålder . Även om det exakta datumet för införandet av den elektriska kniven aldrig klart har fastställts , var det patenterades 1964 och blev snart en i hemmet , som tillverkas av företag som Black Decker och Kitchen Aid .

Introduktion av den elektriska kniven

När den först introducerades , blev den elektriska kniven ett populärt kök verktyg . Det fanns dock nackdelar med dess användning . Man insåg att kniven krävs konstant underhåll . Det var tvunget att tas isär och rengöras noggrant efter varje användning för att förhindra spridning av bakterier och korrosion i rost och upptagen tyckte denna mer av ett besvär än en fördel . När bladen var inte monterade i exakt , snäste de eller orsakat skada när knivarna var påslagen . Efter nyheten bar bort en majoritet av hushållen tillbaka till gammaldags kniv för skärning mat och reserverade kniven speciellt för carving kött .

Betydelse

Begreppet den elektriska kniven var en som har gynnat både de medicinska och rättsmedicinska världen . En elektrisk kniv , mindre och mer fint detaljerade än köket apparaten , är en vanlig kirurgisk verktyg i operationssalar på sjukhus för komplicerade operationer . Det har också blivit den främsta trimmers att utföra obduktioner och rättsmedicinska undersökningen .


Relaterade artiklar


fördelarna med en luftfuktare
hur reface köksmaskiner
hur man byter en MAYTAG vattenfilter
tips om att köpa en vattenavhärdare
värmepump alternativ
hur man sållar hem vatten
hur du tar bort en kick panel
Hur man testar starta kondensatorer
hur man fixar en diskmaskin med tidpunkten off
hur man installerar en trädgårdsslang till en varmvattenberedare