hur man byter remmen på en Dyson DC17

hur man byter remmen på en Dyson DC17

Om din Dyson DC17 dammsugare plötsligt slutar att plocka upp skräp golvet ännu staven slangen fortfarande har sug , är chansen att bältet antingen är trasiga eller slitna och borsten är inte längre snurrar . Byte av bältet på Dyson DC17 är inte särskilt svårt, men kan vara lite knepigt första gången du försöker det

Du behöver : .
rem
Platt skruvmejsel .


1 .
Stäng av och koppla av maskinen . Luta vakuum bakåt på golvet eller annat hårt underlag så att bottenplattan nu är vänd mot dig . Ta bort bottenplattan genom att vrida den skårade fästen moturs . Använd stadigt tryck eller så kan du halka och förstöra toppen av skruven fäste , vilket gör det nästan omöjligt att ta bort .
2 .
Ta bort bottenplattan . Du kommer nu att kunna ta bort borsten om det inte finns bälte fäst den genom att försiktigt dra det mot dig , se till att du också ta bort den trasiga remmen . Om det skadade bältet är fortfarande på rullen , ta bort den från motoraxeln genom att försiktigt känna dig fram med fingrarna eller med hjälp av skruvmejsel att bända bort . Du kommer nu att kunna ta bort bältet och borsten tillsammans .
3 .
bort all smuts från rullen . Du kan behöva Skär försiktigt objekt som har lindade sig runt borsten , såsom långa hår , tråd eller snöre . En rulle fylld med smuts och skräp kommer att sätta ytterligare belastning på bältet , vilket kan leda förtid .
4 .
Loop den nya remmen på motoraxeln och håll den där som du passar en slutet av rullen genom att flytta den fram och tillbaka inne i bältet i en rullande rörelse . Kontrollera att bältet är i rätt position på borsten och sedan passa in rullen ändarna i hålen som håller dem på plats . Byt bottenplattan , dra åt skruvarna tillräckligt men inte för mycket . över-åtdragning band dem
5
Testa maskinen och kontrollera att du har utfört alla steg korrekt . Tippa vakuum åt sidan för att se till att rullen roterar . Om rullen pensel fortfarande inte vända , ta bort bottenplattan igen , eftersom problemet är mest troligt att bältet inte var monterade på motoraxeln ordentligt . Koppla ur maskinen igen innan du tar bort bottenplattan .

tips och varningar


 • alltid ha en leverans av ersättare bälten på sidan , eller din dammsugare kommer att vara ur provision tills du köpa några . En bra tumregel är att köpa mer när du har använt näst sista .
 • Sedan Valsrengöring kan vara rörigt , kanske du vill placera en trasa eller gammalt lakan på ditt arbete ytan innan du börjar den här uppgiften.
 • Använd aldrig vatten för att rengöra de inre delarna av en dammsugare . Om du tvättar rullen med tvål och vatten , inte installera tills den är helt torr .
 • inte Försök att befria en fast borsten medan maskinen är igång . Stäng alltid av vakuum och dra innan du utför något underhåll.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar en översvämmad diskmaskin
  Vad är några försiktighetsåtgärder när du använder elektriska apparater ?
  problem med golvvärme värme
  felsökning av en ugn gasspis som inte kommer ljus
  hur du tar bort rost från apparater
  hur man gör en kylskåpet kallare
  typer av rostning kastruller
  hur man rengör en maskin dropp kaffe
  hur man tänder ugnen lampan på icke elektrisk gasspis
  hur man byter en elektrisk tork bälte